En Sıcak Konular

Çömez'in ziyaretine Baykal ne dedi?

14 Mayıs 2008 21:17 tsi
Baykal, AK Parti'den ihraç edilen eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'le yaptığı görüşmeye ilişkin soruları da yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP Hükümeti’nin Türkiye’yi yönetme kabiliyetini yitirdiğini öne sürdü. Son dönemde çok büyük yanlışlıklar yapıldığını söyleyen Baykal, “Bugün o hatalar, yapanlar tarafından da itiraf edildi” dedi.

Deniz Baykal, Çiftçiler Günü nedeniyle Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti. Görüşmenin ardından Baykal ve Bayraktar açıklamalarda bulundular.

TZOB Başkanı Bayraktar, Türkiye’nin gıda krizi ile karşı karşıya bulunduğun söyledi ve bu konuda acilen önlem alınmasını istedi. Önlem alınmadığı takdirde gıda spekülatörlerinin ortaya çıkacağı uyarısında bulunan Bayraktar, maliyetlerin de yüksekliğinden yakındı. Bayraktar, mazot ve gübrede indirim istedi.

-TARIM VE ÇİFTÇİ KURULTAYI-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye ve dünyada tarım ve çiftçi sorunlarının ön plana çıktığı bir dönemden geçildiğini vurguladı. Dünya çapında yükselen maliyetlerin gıdaya yansıdığını vurgulayan Baykal, tarımda dengenin yeniden kurulması gerektiğine işaret etti. Türkiye’nin tarımla ilgili izlediği politikaların yanlış olduğunu savunan Deniz Baykal, “Geleceği öngöremeyen, tarımın değerini gözden kaçıran, tarımı destekleme görevini yok sayan bir anlayışa dayandığı için bugün Türkiye çok ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmıştır. Tarımı ihmal ederek çok ciddi yanlış yapmış olduğumuz bugün çok daha iyi anlaşılabilir hale geldi” dedi.

Türkiye’nin bir an önce yeni iddialı bir tarım politikası ortaya koyması gerektiğini söyleyen Baykal, önümüzdeki günlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir çiftçi ve tarım kurultayı toplama hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. Baykal, “Derhal bir tarım ve çiftçi kurultayı toplayacağız. Hiç gecikmeden yapacağız. Sorunların ortaya konulması için bir platform oluşturacağız. Türkiye’nin dikkatini bu konuya çekeceğiz. Belki de bu çalışmayı Güneydoğu Anadolu’da yapacağız” diye konuştu.

-ÇÖMEZ’LE GÖRÜŞME-

Deniz Baykal, AKP’den ihraç edilen eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’le yaptığı görüşmeye ilişkin soruları da yanıtladı. Baykal, “Kendisi ile milletvekili olduğu dönemde de ilişkilerim vardı. Şimdi de bu ilişkileri sürdürmeye gayret ediyoruz. Zaman zaman beni ziyaret eder. Parlamentoda bulunması gerektiğine inandığım kişilikli, onurlu, dürüst bir insan. Daha önceden görüşmek istediğini bize iletmişti” dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt’ün dinlendiğine ilişkin tartışmaların sorulması üzerine Baykal, “O konuyu üzüntüyle izliyoruz” karşılığını verdi.
Baykal’a, Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi'nin, CHP'nin 32. Kurultayı için hazırlattığı afişlerle “laiklik ilkesinin ihlal edildiği" gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvurunun kabul edilmesi de hatırlatıldı. Baykal, “Yargıyı saygıyla izliyoruz” diye konuştu.

-301 TARTIŞMALARI-

Toplantıda, Baykal’a, MHP’nin 301’nci maddede yapılan değişikliği Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi için CHP’ye yaptığı işbirliği çağrısı soruldu. Baykal, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne bir konuyu götürürken “hoşlanılmayan her konuyu götürme refleksi” ile hareket etmediklerini belirtti ve “Konunun Anayasa Mahkemesi önüne getirilmesini gerektiren bir hukuki zaafiyeti var mı yok mu ona bakıyoruz” dedi. Baykal, “Arkadaşlarımız inceleyecektir. Bir hukuki zaafiyet görürsek hiç kuşku yok gereğini yaparız. Bir muhalefet için muhalefet anlayışında değil ama bir Anayasaya aykırılık tespiti olursa bunu görmezden gelmeyiz” diye konuştu.

-İKTİDAR YÖNETME KABİLİYETİNİ KAYBETTİ-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında ortaya attığı “Başbakan, AKP’nin kapatılmasını istiyor” açıklamaları da soruldu. Baykal, şunları söyledi:

“Son yaşanan dönemde çok büyük yanlışlıklar yapıldı. Bugün o hatalar, o hataları yapanlar tarafından da itiraf edildi. Bu kadar çok hata, bu kadar kısa bir süre içinde aynı heyet tarafından yapılmış olması gerçekten çok şaşırtıcı ve izah ihtiyacını ortaya koyuyor. Sürüklenme mi denir, tuzağa düşmemi denir, bir kaçış stratejisi mi uygulanıyor denir bilemiyorum ama sürekli hatalar zincirinin iktidar tarafından gerçekleştirilmekte olduğunu tespit ediyoruz. Bu yanlışlıkların ortaya koyduğu temel gerçek şudur, bu iktidar Türkiye’yi yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. Bu çok net ortaya çıktı. Artık Türkiye’yi yönetemez hale dönüşmeye başlamıştır. Bu çok ciddi bir boşluk yaratmaktadır. Siyaset, hiç kuşku yok kendi çözümlerini getirir, Türkiye sorunların altında kalmaz. Demokrasi işler, demokrasi içinde çözümler çıkar ve bu hataları Türkiye aşmanın bir yolunu mutlaka bulur.”

cafesiyaset.com



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,987 µs