En Sıcak Konular

Cerrah'tan 1 Mayısçılara gözdağı!

14 Mayıs 2008 21:08 tsi
İstanbul'u karıştıran 1 Mayıs olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Yetkili birimlerce konulan yasaklara uymayanlar karşılarında bizi bulur" dedi.

Alınan tedbirler sonucu 1 Mayıs gösterileri sırasında iş yerleri zarar görmeyen Nişantaşı, Teşvikiye ve Kurtuluş'taki esnaflardan oluşan bir grup, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı makamında ziyaret ederek alınan önlemler için teşekkür etti.

Görüşme sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Cerrah, göstericilerin polise karşı tutumunu sert bir dille eleştirirken şunları söyledi: "Devletin polisine taş atılmaz, devletin polisine molotof atılmaz, devletin polisine sapanla çelik bilye atılmaz. Polise bu kadar kin güden bir grup olamaz. Bu devletin polisidir ve halkın huzurunu, asayişini sağlamakla görevlendirilmiştir."

Ziyaret sırasında bazı kuruluşların gösteriler için Taksim Meydanı'nda ısrarcı olmalarınadikkat çeken Emniyet Müdürü Cerrah, İstanbul halkının huzuru için gereken bütün tedbirleri alacaklarını anlattı. Cerrah, miting alanlarının yasalarla belirlendiğini , bunun dışına çıkılmaması gerektiğini söyledi.

CERRAH: "İSTANBUL'DA NE ÖRGÜT BIRAKTIK NE DE ÇETE..."
Cerrah konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Bizim varlığımız İstanbul halkının huzur ve güvenliği içindir. İstanbul'da huzursuzluk yaratan her kim olursa olsun, hangi örgüt olursa olsun, hangi çete olursa olsun karşısında İstanbul polisini bulacaktır. İlgili tüm kanuni işlemler yapılıp adliye teslim edecektir ve şimdiye kadar da bunu yaptık. Ne örgüt bıraktık, ne çete kaldı. Diğer suçlarla ilgili çalışmalarımız neticesinde de sanıkları en kısa sürede yakalamak suretiyle de adliyelere teslim ettik. Bizim tek düşüncemiz sizlerin huzur ve güvenliğidir. İstanbul huzurlu ve güvenli olduğu müddetçe biz de başımız dik sizin aranızda gezeriz. Kanunların uygulamaktan kesinlikle korkmayız, çekinmeyiz."

Celalettin Cerrah konuşmasında 1 Mayıs gösterileri sırasında yaşanan bir olayı da anlattı. Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde göstericilerin, ambulans girişini ve doktorların giriş çıkışını engellediklerini söyleyen Cerrah, bu nedenle 4 kez hastane önünde göstericilere müdahale etmek zorunda kaldıklarını hatırlattı. Gelecek yıl yapılacak kutlamalar için şimdiden söz söylemenin yanlış olduğunu anlatan Cerrah, herkesin kanunlara saygılı olmak durumunda olduğunu dile getirdi.

"Ortamı şimdiden germemek lazım. Herkes kanuna saygı duymak zorundadır. Kanuna saygı duyulmazsa ülkede bir kaos ortamı olur. O zaman bu kanunlar bizim için değilse, herkes istediğini yaparsa polise de gerek yok. Yasal bazı miting alanları vardır, ilan edilmiştir. O miting alanlarına herkesin uyması gerekir. 'Ben şurada yapacağım' diye, 'ben burada miting yapacağım diye...' O zaman gelsinler emniyet müdürlüğünün önünde, gelsinler adliyelerin önünde... Olmaz böyle birşey.'' şeklinde konuştu.
 
8sutun



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,746 µs