En Sıcak Konular

Başbakan ile 9 yaşındaki İbrahim buluştu

14 Mayıs 2008 20:52 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'daki programı sırasında valilikte bir süre önce tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan 8 yaşındaki İbrahim Yıldırım'ı kabul etti.

15 Nisan 2008 günü, Gülpınar Mahallesi, 71 Sokak'ta kaçak dolum yapılan depoda tüp patlaması sonucu çıkan yangında Ahmet Gökoğlu (20) ile İbrahim Yıldırım, yanarak yaralanmıştı.

Kaldırıldıkları özel tıp merkezinde tedavi ücretlerini ödemedikleri iddiasıyla başka hastaneye sevki geciktirildiği öne sürülen dayı-yiğende 2. ve 3'üncü derecede yanık meydana gelmişti.

Tüm tedavi masrafları Başbakan Erdoğan tarafından karşılanan ilköğretim öğrencisi İbrahim, 26 gün hastanede tedavi gördükten sonra 10 Mayıs 2008'de taburcu olmuştu. Evine döndüğü gün Adana'ya gelecek olan Erdoğan'la görüşüp, elini öpmek istediğini dile getiren İbrahim, en sonunda bu muradına erdi.

Başbakan Erdoğan, Adana'ya gelmeden önce Yıldırım ailesini telefonda arayarak, görüşme için valiliğe gelmelerini istedi. Valilikte anne Necla ve baba Mehmet Yıldırım'la birlikte gelen İbrahim'le buluşan Başbakan, aileyi sıcak bir şekilde karşıladı.

İbrahim, daha önce hayal ettiği gibi Başbakan'ın eline öptü. Erdoğan ise çocuğun sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kendisine oyuncak araba hediye eden Erdoğan'a teşekkür eden İbrahim, işsiz olan babası Mehmet için iş talebinde bulundu.

Başbakan, mesleği kebabçılık olan Mehmet Yıldırım içi Adana'daki bir otelde iş ayarladı. Valilikten çıkan İbrahim Yıldırım, Başbakan ile görüşmesinin çok iyi geçtiğini anlattı. Erdoğan'ın kendisine "nasılsın" diye sorduğunu dile getiren Yıldırım, çok mutlu olduğunu kaydetti.

Anne Necla Yıldırım da Başbakan'ın İbrahim'in sağlık durumuyla yakından ilgilendiğini ifade ederek, "Bize her zaman arayacağını belirtti. Eşim için bir otelde iş buldu. Çok sevindik. Allah kendisinden razı olsun." şeklinde konuştu.

İşsizlik nedeniyle eşinden ayrıldığını aktaran Necla Hanım, Başbakan'ın bu ayrılığın artık son bulmasını istediğini de aktardı.

Baba Mehmet Yıldırım ise İbrahim'in böyle bir günü beklediğini hatırlatarak, kendisine bu fırsatı sunan Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Yıldırım, "Başbakan Adana'ya gelirken, telefonla bizi arayıp, valiliğe çağırttı. İbrahim, Erdoğan'ın elini öptü. Bana iş buldu. Eğer buradaki iş istediğim gibi olmazsa, Ankara'da bana yardımcı olacak. Böyle bir başbakanımız olduğu için çok şanslıyız." şeklinde konuştu.

TOKİ KONUTLARININ ANAHTARLARINI DAĞITTI

Adana'nın Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk geride bıraktıkları 4 yılda Seyhan'da 7'den 70'e toplumun bütün kesimlerine eşit hizmet götürdüklerini, milleti efendi kendilerini ise hizmetkar olarak gördüklerini söyledi.

Öztürk, bir taraftar temel belediyecilik hizmetlerini yaparken diğer taraftan da "önce insan" anlayışı ile çalışklarını belirterek, "İnsan merkezli adalet eksenli sosyal projelerimizi tek tek gerçekleştirdik. Bunu yaparken de toplumun en fazla mağdur olmuş kesimlerine öncelik verdik." dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise Adana'nın 1998 yılında yaşadığı deprem sonrasında en büyük yatırımı olan raylı sistemin koalisyon hükümeti döneminde 5 yıl süreyle ek kredi talebinin engellendiğini kaydetti.

Durak konuşması sırasında, "İmarcı başkan, imarcı başbakan" şeklinde bağıran gruba müdahale ederek susturdu ve "Bu durum yalakalık olarak algılanır." dedi.

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar ise Adana'ya 630 milyon YTL tutarında konut yatırımı yapıldığını anlattı.

Toplam 3920 konutun anahtar teslimini yaptıklarını belirten Bayraktar, "2558 konut inşaatı devam ediyor. 2588 konut ihale aşamasında. 2003 yılından bu yana 312 bin konut yaptık. 176 binini teslim ettik. Hedefimiz konut sayısını 500 bine çıkarmak." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'nın farklı yerlerinde yapılan konutlardan 3046'sının anahtarını sembolik olarak hak sahiplerine teslim etti.

Erdoğan, aralarında Seyhan Belediyesi'nin yaptırdığı Kültür Merkezi'nin de bulunduğu bazı tesislerin de açılışı yaptı. Açılışı yapılan tesisler arasında spor kompleksi, park, otopark, hastane, sağlık ocağı, ilköğretim okulu, lise, halk eğitim merkezi bulunuyor.

Başbakan Erdoğan'ın gelişi sebebiyle kentte yoğunluk güvenlik önlemleri alındı. 24 tesisin açılışı yapıldığı Seyhan Belediyesi önünde vatandaşlara 50 bin şişe su dağıtıldı.

Sıcağın etkisiyle bazı vatandaşlar tören alanında fenalık geçirdi. Fenalık geçirenlere ilk müdahale tören alınındaki sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Bazı vatandaşlar ile sorunlarını yazdıkları mektupla başbakana ulaştırmaya çalıştı.

Mektuplar korumalar tarafından alındı. Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıtımını gittiği yol güzergahlarında da devam ettirdi.
 
Zaman



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs