cimri çıktı | " /> cimri çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Kraliçe Elizabeth cimri çıktı

14 Mayıs 2008 16:49 tsi
Kraliçe Elizabeth  cimri çıktı 
Bursa'yı ziyaret eden Kraliçe Elizabeth, ipeklere bayıldı. Ama iş satın almaya gelince eli cebine gitmedi. Bakın ne kadar harcadı?

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth cimri çıktı. Bugün Bursa'yı gezen Kraliçe sadece 550 Euro civarında bir para harcadı.

KRALİÇE CİMRİ ÇIKTI
Kozahan’da 400 Euro ödeyerek özel ipekten yapılan kıyafetler satın aldı. İşyeri sahibi Kraliçeye bir de emprime kumaş hediye etti. Daha sonra “Bursa İpek” adlı mağazaya giden Kraliçeye burada da İznik çinisi desenli fular hediye edildi. Kraliçe buradan da 300 YTL ödeyerek eşarp, şal ve kırlent satın aldı.  

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, British Airways’e ait özel uçakla saat 11.40’ta Bursa’ya geldi. Cumhurbaşkanı eşi Hayrünnisa Gül ve Dışişleri Bakanı’nın eşi Zeynep Babacan’ın eşlik ettiği Kraliçe, gezisine tarihi Koza Han’ı ziyaret ederek başladı.

MEHTER MARŞIYLA KARŞILANDI

İki çocuk tarafından çiçek takdim edilen Kraliçe ve eşi için karşılamanın ardından folklor ve mehter gösterisi sunuldu. Bursa Mehter Takımı'nca, gösteriden sonra Kraliçe Elizabeth'e bir yeniçeri heykeli hediye edildi.

 BURSA TARİHİ GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞIYOR. KRALİÇENİN BURSA FOTOĞRAFLARI
 
İPEK KUMAŞ SATIN ALDI

Kraliçe ve eşi, gösterinin ardından Koza Han'a girerek, tarihi yapıyı gezdi. Burada üç dükkanı ziyaret eden Kraliçe, ipek kumaş satın aldı. Kraliçe'ye, girdiği dükkanlardan birinde, beğendiği Osmanlı tuğrası motifli ipek eşarp da hediye edildi.

EBRU SANATIYLA İLGİLENDİ

Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philip, daha sonra Bursa Olgunlaşma Ensitüsü'nden ebru sanatçısı Nuray Yıldız'ın ebru yapmasını izledi. Kraliçe, yakından ilgilendiği ebru sanatıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. 

KARAGÖZ GÖSTERİSİNİ İZLEDİ

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, çocuklarla birlikte Karagöz gösterisi izledi.

Kraliçe ve eşi, tarihi Koza Han'ı ziyaretinin ardından, yağmura rağmen yürüyerek Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisine geçti. Kraliçe Elizabeth, yürüyüşü sırasında kendisine sevgi gösterilerinde bulunan halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün eşliğinde sanat galerisine gelen Kraliçe ve eşi için, Nevzat Çiftçi tarafından Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gösteri hakkında ayrıntılı bilgi verilen etkinlikte ayrıca Kraliçe Elizabeth'e, vitray üzerine Karagöz-Hacivat figürlerinin işlendiği tablo sunuldu.


İSKENDER KEBABI YEMEDİ

Kraliçe ve davetliler Kozahan'da öğle yemeği yedi. Bursa'nın meşhur İskender Kebabı'nı istemeyen İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'e, gümüş tabaklarda zeytinyağlı enginar, bakla fava, yaprak sarma, patates yatağı üzerine kuzu budu, kuşkonmaz gratine, kızarmış hellim peyniri, asaparazguz eşliğinden dondurmalı kazandibi ile kristal bardakta alkolsüz hazırlanan içecekler ikram edildi.

Bursa'daki 5 yıldızlı bir otelin hazırladığı yemekler, Kraliçe Elizabeth'in sağlığı düşünülerek, özel olarak hazırlandı. Ayrıca Kraliçe'nin öğle yemeğinde yiyeceği her yemeğin gramajı İngiliz Büyükelçiliği'ne bildirildi. Yemekte servis personelinin kıyafetinden masa düzeninde yer alacak peçetenin rengine kadar her ayrıntı özel olarak hazırlandı.

'Welcome to Bursa Your Majesty' manşeti attılar

Kraliçe II. Elizabeth ile eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in Bursa'yı ziyareti, kentte büyük heyecan yarattı. Bursa'nın önde gelen yerel gazetelerden biri, "Welcome to Bursa Your Majesty" (Bursa'ya Hoşgeldiniz Majesteleri) başlığıyla çıktı. Gazetenin ilk sayfasında yer alan haber ve yazılar, Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yayımlandı.

Haberde, "Majesteleri II. Elizabeth, kentimizi ziyaretinizle onur verdiniz. Sizi en iyi şekilde ağırlayacağımızı umuyoruz" ifadeleri yer aldı.

İnternet haber



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,601 µs