En Sıcak Konular

Yanan bebek için Başbakan devrede

14 Mayıs 2008 16:36 tsi
Başkbakan'ın gece olayla ilgili aradığı Akdağ, Gebze'de yaşanan olaya ilişkin soruşturma başlatılıp başlatılmadığının sorulması üzerine, “Derhal soruşturma başlattık. En kısa zamanda sonuçlanacak” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gebze'de üzerine dökülen kaynar su ile yanan ve çeşitli hastaneler dolaştırıldıktan sonra özel bir hastanede tedavi altına alınan bebekle ilgili, “Aslında bu 7 aylık yavrumuza ilk gittiği yerde bütün bu müdahaleler yapılabilir. Yani bu sadece mekanla alakalı bir şey değil, yetişmiş, bu işi seven ve yapan hekimlerle ilgili, personelle ilgili” dedi.

Akdağ, Sağlık Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu tarafından Conrad Otel'de düzenlenen “Dumansız Hava Sahası Kampanyası” tanıtım toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akdağ, Gebze'de yaşanan olaya ilişkin soruşturma başlatılıp başlatılmadığının sorulması üzerine, “Derhal soruşturma başlattık. En kısa zamanda sonuçlanacak” dedi.

“Gebze'deki olayda bir hatanın olduğu açık. Bu hatada kim, nereye kadar sorumlu, kim hangi yanlışı nerede yapmış? Takdir edersiniz ki soruşturma için görevlendirdiğimiz müfettişler ve bilirkişiler bunu tespit ediyorlar” diyen Akdağ, bu olayda kimin kusuru varsa ortaya konulacağını bildirdi.

Sağlık ocaklarına ve hastanelere bir günde 1,5 milyon başvuru yapıldığını, bunların yüzde 20'ye yakınının da acil vakalar olduğunu belirten Akdağ, bu kadar vaka içinde de kusurlu davranışların olabileceğini söyledi.

Akdağ, 50-100 yıllık yanlış bir kültür olduğunu, bunu büyük ölçüde eğitimler, yatırımlar ve yeni uygulamalarla değiştirdiklerini anlattı. Bu tür olaylarda işi yakından takip etmenin öneminin çok büyük olduğunu vurgulayan Akdağ, “Gebze'deki yavrumuzla ilgili olarak Başbakan beni sabaha karşı saat 01.00'de aradı. Ben de o saate kadar mesele ile yakından ilgilenmiştim. Başbakanı da bilgilendirdim” diye konuştu.

Akdağ, sistem tam yerine oturuncaya ve sistem içindeki bütün aktörleri de bu şekilde davranmaya ikna edinceye kadar bu işin üzerinde duracaklarını söyledi.

Başka bir soru üzerine de Akdağ, İstanbul'un Asya ve Avrupa yakasında birer yanık tedavi merkezi inşa edildiğini belirterek, Kartal'daki yanık merkezinin kısa sürede hizmete gireceğini kaydetti.

Recep Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yanık işi daha çok yetişmiş elemanla ilgili. Ben çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanıyım. Aslında bu 7 aylık yavrumuza ilk gittiği yerde bütün bu müdahaleler yapılabilir. Yani bu sadece mekanla alakalı bir şey değil, yetişmiş, bu işi seven ve yapan hekimlerle ilgili personelle ilgili. Bu alandaki doktor ve personel sayısını artırmak için de eğitimler yapıyoruz. Türkiye'de bu iş en iyi nerede yapılıyor? Gülhane'de, bizim bazı hastanelerimizde, mesela Ankara Numune Hastanesinde, bazı üniversite hastanelerinde yapılıyor. Buralarda da elemanları eğitip sayılarını artıracağız.”

Akdağ, “Çocuğun ailesini aradınız mı?” şeklindeki soru üzerine de henüz aramadığını, ancak bu toplantı sonunda arayacağını söyledi.

Yeni Şafak



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs