En Sıcak Konular

İsrail, Türkiye'de protesto edildi!

14 Mayıs 2008 15:33 tsi
İstanbul ve Ankara'da bazı Sivil Toplum Kuruluşları, İsrail'in kuruluş yıldönümünü protesto etti.

Beyazıt Meydanı'nda toplanan çok sayıda sivil toplum örgütü, "Filistin Halkı Yalnız Değildir" sloganları eşliğinde İsrail'in kuruluş yıldönümünü protesto etti.

Özgür-Der, IHH İnsani Yardım Vakfı ve Eğitim Bir-Sen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum üyesi yaklaşık 500 kişi, "Filistin Halkı Yalnız Değildir" gibi çeşitli sloganlar attı.

"60 yıldır Filistin işgal altında" yazılı pankart açan grup adına konuşan yazar Yıldız Ramazanoğlu, İsrail'in 60 yıldır Filistin topraklarını işgal ettiğini belirterek, Türkiye'nin İsrail'le olan ilişkilerini gözden geçirmesini, asgari anlaşmaları kademeli olarak azaltmasını ve tamamen bitirmesini, İsrail'in Türkiye'de bulunan elçilik ve konsolosluklarının kapatılmasını istediklerini belirtti.

PROTESTO GÖSTERİLERİ ANKARA'DA DA OLDU

İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamları şiddetle kınayan Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı, zulme sessiz kalınmasına tepki gösterdi. Bütün Müslümanları dayanışmaya ve Filistin'i ayağa kaldırmaya davet ederek Büyükelçilik önüne siyah çelenk bırakan Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Yahya İncetahtacı, "Daha göbek bağı kopmamış bebekler hunharca katledilmektedir" dedi.

Siyonist devletinin Filistin topraklarına yerleşmeye başlamasının yıldönümü dolayısıyla İsrail Büyükelçiliği önünde Filistin'de yapılan zulümleri ve katliamları protesto eden Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi bütün Müslümanları birlik ve beraberliğe, dayanışmaya davet etti. Protesto grubu adına açıklama yapan Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları Başkanı Yahya İncetahtacı, işgalci Siyonizmin 14 Mayıs 1948 tarihinde Filistinli kardeşlerimizin topraklarına hile ve desiselerle konduklarını kaydetti.

İnsanlığın 60 yıldan bu yana Mescid-i Aksa'nın bulunduğu kutsal topraklarda her gün her türlü zulmü, her türlü rezaleti ve her türlü vahşeti seyrettiğini vurgulayan İncetahtacı, "60 yıldır Filistin sokaklarında ne olduğu belirsiz 'Belhum Adal'lar cirit atmakta, kadınlar dul, çocuklar yetim bırakılmaktadır. Daha göbek bağı kopmamış bebekler hunharca katledilmektedir. İnsanlığı tarih boyunca utandıracak bu tablo sadece Filistin'de değil5600 yıllık alçakça planın gerçekleşmesi uğruna Keşmir'de, Somali'de Afganistan'da, Çeçenistan'da, Irak'ta, Lübnan'da ve yeryüzünde daha birçok coğrafyasında hüküm sürmektedir. Ve ne hazindir ki, bütün bu utanç dola, bu kan dolu tabloya rağmen dünya kamuoyu iğrenç sessizliğini bozmama küstahlığını devam ettirmektedir" diye konuştu.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen İncetahtacı, Saadet Gençliği olarak bütün dünyanın gösterdiği iğrenç sessizliğe ortak olmayacaklarını haykırdı. Milli Görüş gençliğinin Filistin'de olduğu gibi bütün yeryüzünün herhangi bir yerinde yapılan hiçbir zulme sessiz kalmayacaklarını ve boyunlarını büküp oturamayacaklarını kaydeden İncetahtacı, zulme karşı sessiz kalmanın dilsiz şeytanlık olduğunu hatırlattı.

SAAT 22:00'DA IŞIKLAR FİLİSTİN İÇİN KAPATILIYOR

"Zalimler için yaşasın cehennem" diye konuşmasına devam eden İncetahtacı, böyle bir protesto gösterisi ile asli görevlerini yerine getirdiklerini ve bütün Müslümanların da buna destek vermelerini istedi. Gece saat 22:00'da Gazze'de, Filistin'de yaşanan katliam ve zulümleri protesto etmek amacıyla bütün dünya Müslümanlarını 5 dakikalık ışık kapatma eylemine davet eden İncetahtacı, "Gelinen bu noktada Filistin gönüllülerini el ele vermeye davet ediyor ve özgür Kudüs sevdalısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın talebeleri ve Milli Görüş hareketinin Ankara Gençliği olarak işgalci İsrail'in yok oluşunun mutlak olduğunu buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz. Her ne pahasına olursa olsun bu zulüm bitecek, sömürü düzeni sona erecek, yeryüzünün modern Firavunları yok olacak, kurulan sömürü düzeninin yerini Adil Düzen alacaktır. Filistinli kardeşlerimizle yürek yüreğe kutlu intifadaya omuz verdiğimizi haykırıyoruz. Zulmü kaldırıp atacak eller bizimdir. Filistin bizimdir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından arkadaşlarıyla birlikte sloganlar eşliğinde İsrail Büyükelçiliğinin önüne siyah çelenk bırakan Yahya İncetahtacı elindeki sapanı da siyah çelengin içine bırakarak "Sapanlar ve taşlar var oldukça ve bu sapan taşlarını tutan ellerin sahibi Filistinli çocuklar var oldukça bir gün mutlaka Filistin özgür olacaktır, bir gün mutlaka İsrail zulmü son bulacaktır" dedi.

dunyabulteni



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,074 µs