En Sıcak Konular

Ahmedinejad: Rusya ile ilişkilerimiz değişmez

14 Mayıs 2008 11:39 tsi
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, "Medvedev döneminde İran-Rusya ilişkileri değişmeyecek" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, gelecek yıl seçilecek ABD Başkanı'nı şimdiden tartışmaya davet etti.

Tahran'da yerli ve yabancı gazetecilerin katıldığı basın toplantısında konuşan Ahmedinecad, "Geçtiğimiz yıl, şu anki ABD Başkanı'nı, New York'taki BM Genel Asamblesi'nde tartışmaya davet etmiştim. Ancak beni reddetmişti. Kendisinin görev süresi artık sona ermek üzere. Şimdi, bu tartışmayı adaylardan biriyle yapmaya hazırım" dedi.

İran'ın İsrail dışında ABD dahil tüm ülkelerle masaya oturup konuşabileceğini söyleyen Ahmedinecad, "Fakat bu görüşmeler eşit seviyede olmalı" diye konuştu.

Tahran yönetiminin resmi olarak açıklamamış olmasına rağmen, Cumhuriyetçilere karşı Demokrat Parti ve adayı Barack Hüseyin Obama'ya destek verdiği belirtiliyor.

Konuşmasının devamında İran haber alma servislerinin dikkatli çalışmaları sonucu Şiraz'da Seyyid'uş-Şuheda Huseyniyesi'nde düzenlenen bombalı saldırının suçluların kısa sürede ele geçirildiğini belirten Ahmedinecad, sorumluların Siyonist rejim, ABD ve İngiltere ile işbirliği içinde olduklarını itiraf ettiklerini vurguladı.

Ahmedinecad; Siyonist rejim, ABD ve İngiltere'nin İranlı yetkililere karşı suikast ve terör eylemleri peşinde olduğunu iddia ederek, bu konuda bazı ülkelerin açıkça konumlarını ilan ettiklerini ve bunun ardından Şiraz'daki olayın yaşandığını belirtti. Ahmedinecad, İran'ın kanuni ve hukuki yollardan teröristleri himaye eden odaklara karşı girişimlerine devam edeceğinin de altını çizdi.

RUSYA İLE İLİŞKİLERİMİZ DEĞİŞMEYECEK

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Rusya'da Dmitry Medvedev'in devlet başkanlığının Rusya ile ilişkilerinde değişikliğe yol açmayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Tahran'da düzenlediği basın toplantısında yerel ve yabancı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Rusya-İran ilişkilerinin değişmesini beklemediğini söyledi.

Ahmedinecad, "Rusya ve İran iki eski komşudur ve aralarındaki doğal ilişkinin Medvedev döneminde de değişeceğini tahmin etmiyorum. Ayrıca, küresel gelişmeler ve iki ülkenin çeşitli konulardaki ortak siyasi duruşları, her iki ülkenin karşılıklı bağlarını gelecekte daha da güçlendirecektir" dedi.

Ahmedinecad, Rusya'nın yeni Devlet Başkanı Dimitry Medvedev'i Moskova'da ziyaret etmeye ve kendisini Tahran'a davet etmeye de hazır olduğunu açıkladı.

dunyabulteni



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,446 µs