En Sıcak Konular

Dürüst salih malı götürdü

14 Mayıs 2008 09:03 tsi
Bir zamanlar "dürst polis şefi; yerli Di Pietro" olarak gösterilen dönemin Emniyet Müdürü Salih Güngör, büyük bir vurgun yapıp toz oldu..

İstanbul eski Mali Şube Müdürü Salih Güngör, Ümraniye Taşdelen'de ortağı ile yaptığı 800 bin YTL'lik lüks villa ve konutları birden fazla kişiye satarak ortadan kayboldu. Salih Güngör'ün ABD'ye kaçtığı öne sürülüyor.

İstanbul eski Mali Şube Müdürü Salih Güngör ile ortağı Yaşar Güney'in Ümraniye Taşdelen'de toplam 35 bin 300 metrekarelik alana inşa ettikleri 'Sample City' lüks konut ve villa projesinde yüzlerce kişinin mağdur edildiği iddia edildi.
Ağustos 2007'de tamamlanması vaat edilen konutların her biri 3-4 kişiye satılınca ortalık karıştı. Projenin sahibi olan Güney İnşaat tarafından dolandırıldıklarını savunan müşteriler firmanın kapısına dayandı. Ancak Salih Güngör ile ortağı Yaşar Güney'in kayıplara karıştığı anlaşıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dün sabah Sample City satış ofisine akın eden mağdurlarla, güvenlik görevlileri ve firma sorumluları arasında tartışma yaşandı. Olaya jandarma da müdahale etti. Karşılarında muhatap bulamayan mağdurlar projeye sonradan dahil olan Çolakoğlu İnşaat'ın yetkilileriyle görüşüp günlerdir haklarını aradıklarını ancak sonuç alamadıklarını ifade ettiler: "Resmen kandırıldık. Aynı yeri birkaç kişiye satmışlar. Karşımıza alıp konuşacağımız kimse de yok. Hakkımızı hukuk yoluyla arayacağız." Çolakoğlu İnşaat yetkilileri kendilerinin de mağdur olduklarını savunarak, "Bizim de Güney İnşaat'tan yüklü alacağımız var. Şimdi kendileri ortada yok ve mağdur edilen müşterilere durumu biz anlatmak durumunda kaldık. 2 gündür haklarını aramak için en az yüz kişi gelip gitti" dedi. Bu arada İstanbul Mali Şube Müdürlüğü de Salih Güngör ve ortağı Yaşar Güney hakkında soruşturma başlattı.

POLİS DİYE GÜVENDİK

Paralarını Güney İnşaat'a kaptıran mağdurlar, gazetemize gönderdikleri ihbar mektubunda, "Ulusal gazetelere konuşup ev alanı koruyacağım. Dolandırıcı müteahhitlere karşı savaş açtım diyen eski Mali Şube Müdürü Salih Güngör ve gizli ortağı olan hemşerisi Yaşar Güney kayıplara karıştı. Yüzlerce kişiye daire satıp üç yıldır teslim etmeyip blokların yerlerinde yeller esiyor. Bizler bir emniyetçiyi, İSKİ skandalını ortaya çıkaran kişiyi dürüst sanarak, gazete ve televizyondaki beyanlarına bakarak ev aldık. Salih Güngör'ün İspanya'ya büyük para kaçırdığı söyleniyor" ifadelerine yer verdiler.


İSKİ'deki skandalı ortaya çıkardı

Güngör, 1976-78 yılları arasında dönemin Başbakan'ı Demirel'in yakın korumalığını yaptı. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü sırasında 'cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak' ve 'tehdit' suçlarından yargılanıp beraat etti. Engin Civan, Ayşegül Nadir, Halil Bezmen, Selim Edes, Ergun Göknel gibi ünlü isimlere yönelik operasyonlara imza attı. İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen zamanında açığa çıkardığı İSKİ skandalı Güngör'ün en önemli soruşturması oldu.


Sample City'de yüzlerce kişi mağdur oldu


Eski polis müdürü Salih Güngör Sample City projesinde ortağı Yaşar Güney ile birlikte yüzlerce kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. Vatandaşlardan Ayşe Fidan, projenin reklamlarının gazetelerde de yayınlandığını belirterek, "Biz eski Mali Şube Müdürü Güngör'e ve ortağına güvenip buradan ev aldık ama şimdi ortada yoklar. Kendilerinden hiçbir haber alamıyoruz. Şimdiye kadar 500 bin YTL'miz gitti. Paramızı öylece kaptırdık. Yüzlerce kişiye daire satıp üç yıldır teslim etmediler" dedi.

Mağdurlardan Yücel Yıldırım da şunları söyledi: "Salih Güngör'ün trilyonları Yaşar Güney ile toplayıp Amerika'ya kaçtığını duyduk. Lütfen bu adamları ve Salih Güngör'ü deşifre edin. Adı bir sürü yolsuzluğa karışan Salih Güngör son vurgununda bizleri mağdur etti. Yüklü miktar para verdim. Yasal haklarımızı mahkemede arayacağız."

Taşdelen Belediyesi yetkilileri ise olaya şaşırdıklarını ve fazla bir bilgiye sahip olmadıklarını söylediler. Proje ile ilgili hiçbir yasal sıkıntı olmadığını anlatan bir belediye yetkilisi, "Birilerini mağdur etmiş olabilirler. Ancak bizimle ilgili bir sıkıntı yok. Çünkü ruhsat ve inşaat izinleri var. Bizim açımızdan yasal bir problem yok" dedi.
Aktif haber

 



Bu haber 3,709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs