En Sıcak Konular

CHP'li Sav bu iddiaya ne diyecek?

14 Mayıs 2008 08:22 tsi
CHP'li Sav bu iddiaya ne diyecek?
1 Mayıs'ta yaşanan olaylar ve polisin tutumu sebebiyle Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında gensoru önergesi veren CHP'nin geçmişte aynı olaylar için gaz bombasını savunduğu ortaya çıktı.

Erdoğan hakkında gensoru önergesi veren CHP'nin geçmişte aynı olaylar için gaz bombasını savunduğu ortaya çıktı.

1 Mayıs'ta yaşanan olaylar ve polisin tutumu sebebiyle Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında gensoru önergesi veren CHP'nin geçmişte aynı olaylar için gaz bombasını savunduğu ortaya çıktı. CHP'nin önergesi Meclis'te dün görüşüldü. Tartışmalı geçen görüşmelerde, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün, CHP'nin iki numaralı ismi olan Genel Sekreter Önder Sav'ın 12 yıl önce yaptığı konuşmayı gündeme taşıdı.

Sav, 1996'nın olaylı 1 Mayıs kutlamalarının ardından gaz maskesi ve plastik mermi kullanılmadığı için hükümeti eleştiri yağmuruna tutmuş. 7 Mayıs 1996'da Meclis'te konuşan Sav, hükümetin uyarılara rağmen 1 Mayıs mitinginin Kadıköy'de yapılmasına izin vermesini eleştirdikten sonra şöyle diyor: "Güvenlik güçlerinin olanakları, düzeni ve becerisiyle övünenler, acaba gaz veya sis bombası, tazyikli su, plastik mermi ve benzeri önleyici yöntemlere niçin başvurulmadığını hiç düşünüyorlar mı?"

Yine aynı tarihte DSP adına kürsüye çıkan ve şu anda CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Cevdet Selvi de istihbarat raporlarının dikkate alınmamasını eleştiriyor. CHP'nin bu tavrını eleştiren ve 'ikircikli' bulan AK Partili Nihat Ergün, "Polis bu tür olaylarda gaz bombası kullanmasın, ne oluyor öksürük mü yapıyor? Tazyikli su kullanmasın, ne oluyor, üşütüyor mu? Plastik mermi kullanmasın, ne oluyor acıtıyor mu? Polis ne yapsın, düdük çalarak mı önlesin?" şeklinde konuştu.

CHP'nin Danıştay saldırısında, Deniz Gezmiş'in idamında, Adnan Menderes'in asılmasında da benzer tavır sergilediğini söyleyen Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Danıştay saldırısında da bütün olayları bizim üstümüze yıkmaya çalıştınız. Adnan Menderes'in idamıyla ilgili de ikircikli tutumunuz var. Coşkuyla karşılayanlarınız var. Deniz Gezmiş idamı hak edecek bir suç işlememiş olabilir; ama 'milli kahraman' da değildir. Burada milli kahraman gibi gösterdiniz. Bu gençlere, onları kullananlar yüzünden yazık olmadı mı? Onların idamına parmak kaldıranları siz burada cumhurbaşkanı seçtiniz. İlhan Selçuk'un sabaha karşı evinden alınması yanlış olabilir; ama Selçuk sütten çıkmış ak kaşık mı? Bu yaşında darbeciliğe fikir finansmanı sağlamanın neresi ak kaşıklık?" Bu sözler Meclis Genel Kurulu'nu hareketlendirdi. CHP'liler sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. AK Partililer ise Ergün'e alkışlarla destek verdi. TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Haydi bitirin artık." diye seslendiği CHP'lilerden protestoyu sona erdirmesini istedi. CHP'li Kemal Anadol, İsmet İnönü'nün Menderes'in asılmaması için kapı kapı dolaştığını savunarak Ergün'e tepki gösterdi. MHP'nin sessiz kaldığı tartışmaya DTP de katıldı. DTP'li Hasip Kaplan, kürsüye doğru yürüyerek, "Deniz Gezmiş devrimcidir. Halk kahramanıdır." diye seslendi.

samanyoluhaber



Bu haber 278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs