En Sıcak Konular

Kraliçe başörtüsü takmış!

13 Mayıs 2008 23:50 tsi
Kraliçe başörtüsü takmış! Fotoğrafta gördüğünüz bayan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth! Bu kare photoshop da değil. Gerçeğin ta kendisi...

36 yıl sonra ikinci kez Türkiye'ye gelen İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth için uygulanacak protokol kuralları günlerce tartışılmıştı. Özellikle, Cumhurbaşkanlığı yemininde bile frak giymeyen Abdullah Gül'ün, Kraliçe’nin yemeğe, ’tacı’ ile katılmasından dolayı smokin giyme kararı alması dikkat çekmişti.

Ziyaret öncesi Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Hanım'ın kiyafeti konusunda da çeşitli spekülasyonlar üretildi. Hayrünnisa Hanım'ın Kraliçe'yi başörtüsü yerine şapka ile karşılayacağı iddiaları günlerce kamuoyunu meşgul etti. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklama ile bu söylentiler kesin bir dille yalanlandı. İngiliz yetkililerin açıklamasında Kraliçe Elizabeth için farklı bir prosedür uygulanmasına gerek olmadığı bildirildi.

TÜRKİYE ZİYARETİ ÖNCESİ İLGİNÇ GÖRÜNTÜ

Türkiye'de protokol tartışmaları sürerken Kraliçe Elizabeth 9 Mayıs'ta Widsor'da düzenlenen Royal Horse Show'a katıldı. Bu yarışmanın özellikle ilgi çeken kısmı ise Kraliçe'nin gösteriyi başörtüsü takarak izlemesi oldu.

Kraliçe'nin Buckingham Sarayı'ndan sonra en önemli ikametgahı olan Windsor Sarayı'na 6 mil uzaklıkta kurulmuş olan kasabada her yıl geleneksel olarak düzenlenen Royal Horse Show'u izleyen kraliçe sıcaktan ve tozdan korunmak için başörtüsü taktı.

Türkiye'de başörtüsü tartışmalarının sürdüğü bir dönemde, Ankara ziyareti öncesi kameralara yansıyan bu görüntü dikkatlerden kaçmadı.



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,710 µs