En Sıcak Konular

Esrarengiz kasedi kim çekti?

13 Mayıs 2008 20:19 tsi
Esrarengiz kasedi kim çekti? İstanbul Çavuşbaşı'nda Vatan Gazetesi muhabirleri ve mahalleliler arasında yaşananlara ilişkin bugün medyaya esrarengiz bir kaset servis edildi.

Çavuşbaşı'yla ilgili haberler dokuz gün önce gündeme gelmişti. Aradan bu kadar gün geçtikten sonra aniden ortaya çıkan sözde olay anı görüntülerini içeren kaset "bu görüntüler kim tarafından çekildi" sorusunu akıllara getirdi.

Vatan Gazetesi'nin Çavuşbaşı'nda yaşanan olaylara ilişkin haberleri, kısa bir aradan sonra bugün de devam etti. Yaklaşık iki hafta önce Vatan Gazetesi muhabirleri'nin Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yaşadığı evin görüntülerini izinsiz çekmek istemiş bu esnada gazetenin muhabirinin darp edildiği belirtilmişti.

 

Vatan gazetesi yargıya intikal eden bu olayı günlerce sütunlarından indirmedi. Semt sakinleri ise 'gerçeği yansıtan haberler vermediği' gerekçesiyle ciddi bir biçimde tenkit etti. Bu arada Samanyolu Haber mikrofonlarına konuşan bazı vatandaşların bölgede çirkin bir oyun oynanmak istendiğine dair sarf ettikleri sözler dikkat çekti.

Olayın üzerinde geçen 9 günlük sürenin ardından bugün ortaya bazı görüntüler çıktı. Vatan gazetesi tarafından bazı kareleri yayınlanan görüntülerde resim çekme - çektirmeme sürecindeki arbede anı yer alıyor. Kim tarafından çekildiği, neden bugüne dek ortaya çıkmadığı ve ne şekilde servis edildiği anlaşılmayan görüntüler gazete tarafından "savcılığa yeni ulaşan görüntüler" şeklinde duyuruldu.

Konuyla ilgilenen savcılık görüntünün kimseye verilmediğini söylerken, olayın tahkikatını yapan Çavuşbaşı Jandarma Karakolu da görüntülerin kendilerinden çıkmadığını söylüyor.

Bu arada söz konusu görüntülerin olayın yaşandığı gün jandarma görevlileri tarafından avukatlara da gösterilmiş olduğunun iddia edilmesi kafaları iyice karıştırdı.

Peki bu görüntüleri kim çekti? İlgililer Çavuşbaşı'nın bu ıssız bölümünde sokaktan geçen bir vatandaşın kamerayla bu görüntüleri çekme ihtimalinin akla pek yatkın olmadığını söylüyor.

Bu durumda geriye bir ihtimal kalıyor. Bölgeyi illegal olarak takip altında tutan bir mekanizma bu görüntüleri çekiyor bununla da kalmayıp medyaya servis ediyor. Konuya ilişkin haberler detaylandıkça olay daha da karmaşık hale geliyor.

 

Görüntüler için tıklayınız



Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,643 µs