En Sıcak Konular

Müthiş kehanet! ABD 2013'de yıkılacak

13 Mayıs 2008 19:33 tsi
Müthiş kehanet! ABD 2013'de yıkılacak Dünya Matematik Felsefecileri Merkezi Kurucusu Sıddık Afgan, ABD'nin yakın bir zamanda yıkılacağını savunarak, "ABD'nin yıkılışı 2013 olarak görünüyor. Bu işlemde hata payı 5 yıldır" dedi.

Dünya Matematik Felsefecileri Merkezi Kurucusu Sıddık Afgan, ABD'nin yakın bir zamanda yıkılacağını savunarak, "ABD'nin yıkılışı 2013 olarak görünüyor. Bu işlemde hata payı 5 yıldır" dedi.

İleri Matematik Felsefecisi Sıddık Afgan, 15 yıl aradan sonra yeniden inanılmaz iddialar ortaya attı. "Evrenin Sırları" ismini verdiği küresinde, evrendeki tüm galaksiler, yıldızlar ve sistemlerin hareketleri ve ülkelerin geleceğine yönelik bilgilerin yer aldığını iddia eden Afgan, SSCB'nin ve İran krallığının yıkılması, 1990 yılında İtalya'da oynanan dünya kupasının sahibinin Almanya olacağı, Irak savaşı gibi tarihi olayları "Evrenin Sırları" isimli küresi sayesinde önceden duyurduğunu söyledi.


Sıddık Afgan, küresinde dini ve ilmi bilgileri matematik mantığı kullanarak incelediğini belirterek, bugüne kadar hiç yanılmadığını öne sürdü. Afganistan Matematik Felsefecileri Merkezi Genel Müdürü Sıddık Afgan, "Ruslar, SSCB döneminde Afganistan'ı işgal ettiklerinde, Afganistan zengin bir ülkeydi. Rusya ideoloji sahibi bir ülke. Afganistan'dan ve Afgan halkından iyi dersler aldı, bu dersler doğrultusunda aklını kullandı.


Rusya, Orta Asya'dan çekilirken tüm doğal zenginlikleri, oranın halklarına miras olarak bıraktı. Rusya, insan hakları anlamında halkına sahip çıkıyor. SSCB de Rusya Federasyonu bundan ödün vermedi . İnsana saygıyı ön planda tuttu. 20. yüzyılda Rusya ve Ruslar antipatik olarak görülürken, artık sahip oldukları ideoloji onlara doğru yolu gösterdi ve saygınlık kazanmalarını sağladı" diye konuştu.


31 Mart 1976 yılında ABD tarafından açıklanan 200 filozof arasında isminin 4.sırada yer aldığını belirten Sıddık Afgan, ABD'ye ve ABD hükümetine ise eleştirilerde bulundu. Afgan, "ABD, Ruslar gibi ideoloji sahibi değil. Sadece şahsi çıkar ve kar gözetiliyor. ABD için 'insan hakları ülkesi' deniliyor ancak ABD, ülkesindeki insanlardan çok, beslediği köpeklerin haklarını ön plana çıkarıyor.


21 yüzyılda Amerika, artık değer kaybetmeye başladı ve çöküşe doğru gidiyor. Irak'a şahsi çıkarları için girdiler, imparatorluklarını yaymak istediler ama başaramadılar. Afganistan'da da başarısız oldular. Çünkü onlar, Afgan halkının çıkarlarını değil, kendi çıkarlarını gözetti. Afgan halkının güven ve kalbini kazansaydı, burada kaybetme şansı yoktu" dedi. ABD'nin yakın tarihte yıkılacağını öne süren Sıddık Afgan, "Aklını kullanmaktan yoksun ABD'nin ömrü çok kısaldı. SSCB için kullandığım formülü şimdi de ABD için kullandım. Buna göre ABD'nin yıkılışı 2013 olarak görünüyor. Bu işlemde hata payı 5 yıldır" ifadelerini kullandı.


Sıddık Afgan yakın tarihte yıkılacağını iddia ettiği ABD'nin ardından dünyanın yeni süper gücünün İslamiyet olacağını savundu. Afgan, "Geleceğin hakimi inanç sahibi insanlar olacak" şeklinde konuştu. Dünya ve Afganistan Matematik Felsefecileri Merkezi'nin Kurucusu Sıddık Afgan, ABD tarafından Matematik felsefecisi ve filozof olarak 31 Mart 1976 yılında resmen tanındı. ABD tarafından hazırlanan listede dünyadaki 200 filozof arasında 4. sırada yer alan Afgan, 15 matematikçi arasında da ikinci sırada yer aldı. SSCB Döneminde Lipski şehrinde pedagoji ve matematik alanlarında eğitim alan Sıddık Afgan, halen Afganistan'da Matematik Felsefecileri Merkezi'nin genel müdürü olarak görev yapıyor.


Daha önce Taliban döneminde devlet memurluğu görevi de bulunan Afgan, yine aynı dönemde Puli Hişti Camii'nin imam yardımcılığı görevini yaptı. Afgan, daha sonra Afganistan Akademisi'nde akademisyenlik ve Taliban'ın yönetiminin üst düzey eğitim görevlerinde yer aldı. Sıddık Afgan ayrıca Molla Ömer'e de resmi olmasa da danışmanlık yaptı. Yaptığı açıklamalardan dolayı mahkum olan Afgan, birçok kez de idamla yargılandı.



Bu haber 1,629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs