En Sıcak Konular

Kraliçe işte böyle karşılandı - Video

13 Mayıs 2008 17:14 tsi
İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth ile eşi Prens Philip 37 yıl aradan sonra Türkiye'ye geldi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü Prens Philip, resmi ziyaret için özel uçakla Ankara'ya geldi. Kraliçe ve beraberindekileri, Esenboğa Havalimanında Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve eşi Nihal Aydın, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Aslan Güner, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşi ile diğer yetkililer tarafından karşılandı. Kraliçe Elizabeth'in gelişi sırasında Esenboğa Havalanında çok sıkı güvenlik önlemleri alındığı dikkati çekti. Gazetecilerin çantaları ve kameraları özel eğitimli köpeklerle kontrol edildi.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER


KRALİÇE KUR'AN DİNLEYECEK
Cumhurbaşkanı Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip'in ziyareti Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da ilgiyle takip ediliyor.

Gül ve Erdoğan ile yapacağı resmi temaslar dışında Bursa'da düzenlenen 'Ulusal Girişimcilik Kongresi'ne katılacak ve İstanbul Modern'i ziyaret edecek 2. Elizabeth Türkiye'de kaldığı süre içinde çok sıkı biçimde korunacak. El Kaide saldırısından çekinen İngiliz Savunma Bakanlığı, Kraliçe'nin Boğaz'a demirleyecek 236 metre boyundaki uçak gemisi “Queen Elizabeth HMS Illustrious”da konaklamasını kararlaştırdı. Kraliçe ve eşi Prens Philip'in Türkiye ziyareti sırasında bir camiye de gitmeleri kararlaştırıldı. Güvenlik nedeniyle adı açıklanmayan camide Kraliçe Kur'an tilavetini dinleyecek.

MİT VE MI6 KORUYACAK
MI6'nın Kasım 2003'te İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Short'un hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısının benzerinin yapılacağından çekindiği için bu kararı aldığı öğrenildi. 2. Elizabeth'i ziyaret süresince MİT ve MI6'dan 45 ajan özel koruyacak. 1961 ve 1971'de Türkiye'yi ziyaret eden 2. Elizabeth, en uzun süre tahtta kalan kraliçe unvanına sahip. 2002'de tahta çıkışının 50. yılını “Altın Jübile” yaparak kutladı. Atlara ve köpeklere düşkünlüğüyle tanınıyor.

BURSA, KRALİÇE İÇİN HAZIRLANIYOR
Öte yandan ziyareti kapsamında yarın Bursa'ya gidecek olan İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth ile eşi Prens Philip Bursa'da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Kraliçe'nin 4.5 saatlik Bursa ziyaretinin 2.5 saatini geçireceği 102 işyerinin bulunduğu Kozahan'da, işyeri sahipleri sadece birer kişi bulunduracak. Bu kişilerin güvenlik soruşturmaları Emniyet Müdürlüğü tarafından yapıldı. Emniyet Müdürlüğü, İngiltere Kraliçesi ve eşinin programında görev alan belediye, Yeşil Camii ve Türbe'de görev yapanlarında özgeçmişini araştırdı.

YEMEKLER ALMİRA'DAN MENÜ GİZLİ

Kraliçe 2. Elizabet'in Bursa'ya yaptığı gezide, Kozahan'da yiyeceği Türk Mutfağından oluşan öğlen yemeğini beş yıldızlı Almira Otel yapıyor. Güvenlik soruşturmaları yapılan aşçıların hazırladıkları yiyecekler güvenlik açısından sır gibi saklanıyor. Yemekte Bursa'nın ünlü İskender Kebabı'nın bulunmayacağını belirten yetkililer, yemeklerin uzman kontrolünde yapıldığını sözlerine eklediler.

BELEDİYEDE HALILAR DEĞİŞTİRİLİYOR
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Bursa gezisinde dinleneceği Büyükşehir Belediyesi'ndeki özel oda yeniden boyandı, halıları değiştirildi. Bu odaya, özel ipek halı ve Türk motifleri taşıyan özel kilim serildi. Kraliçe Elizabeth'in dinleneceği sırada portakal suyu, Bursa kirazı ve Orhaneli ilçesinde özel olarak yetiştirilen çilek, altında ipek örtü olan özel tabak ile ikram edilecek.

MODA TASARIMCISI CEMİL İPEKÇİ KRALİÇE'YE ÖZEL HEDİYELER VERECEK
Kraliçe 2. Elizabeth'in gezisi nedeniyle Bursa'ya gelen Moda Tasarımcısı Cemil İpekçi, iki hediye vereceğini söyledi. İngiltere Kraliçesi'ne, pırlanta, yakut ve safirden oluşan, içersinde Osmanlıların son dönemine kadar kullandığı, nazara ve kötülüğe karşı kullanılmış tılsımların olduğu inanılan, çintemani adı verilen bir bilezik hediye edeceğini açıkladı. İpekçi, Kraliçe'ye ayrıca, üzerinde Osmanlı ayları bulunan, İznik'te altın barakla basılmış kaftana benzeyen ceket palto vereceğini bildirdi.


samanyolu



Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs