En Sıcak Konular

Kraliçe 2. Elizabeth Türkiye'ye indi

13 Mayıs 2008 16:40 tsi
İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth ile eşi Prens Philip 37 yıl aradan sonra Türkiye'ye geldi.

Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen İngiltere Kraliçesi, güvenlik gerekçesiyle Boğaz'da demirleyen 236 metrelik uçak gemisinde konaklayacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip'in ziyareti Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da ilgiyle takip ediliyor.

Gül ve Erdoğan ile yapacağı resmi temaslar dışında Bursa'da düzenlenen 'Ulusal Girişimcilik Kongresi'ne katılacak ve İstanbul Modern'i ziyaret edecek 2. Elizabeth Türkiye'de kaldığı süre içinde çok sıkı biçimde korunacak. El Kaide saldırısından çekinen İngiliz Savunma Bakanlığı, Kraliçe'nin Boğaz'a demirleyecek 236 metre boyundaki uçak gemisi “Queen Elizabeth HMS Illustrious”da konaklamasını kararlaştırdı. Kraliçe ve eşi Prens Philip'in Türkiye ziyareti sırasında bir camiye de gitmeleri kararlaştırıldı. Güvenlik nedeniyle adı açıklanmayan camide Kraliçe Kur'an tilavetini dinleyecek.

MİT VE MI6 KORUYACAK

MI6'nın Kasım 2003'te İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Short'un hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısının benzerinin yapılacağından çekindiği için bu kararı aldığı öğrenildi. 2. Elizabeth'i ziyaret süresince MİT ve MI6'dan 45 ajan özel koruyacak. 1961 ve 1971'de Türkiye'yi ziyaret eden 2. Elizabeth, en uzun süre tahtta kalan kraliçe unvanına sahip. 2002'de tahta çıkışının 50. yılını “Altın Jübile” yaparak kutladı. Atlara ve köpeklere düşkünlüğüyle tanınıyor.

Öte yandan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile eşi Edinburg Dükü Prens Philip'in yarın Bursa'ya yapacağı ziyaret öncesinde, hazırlıklar tamamlandı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Kraliçe'nin ziyaret edeceği mekanları gezerek hazırlıkları kontrol etti. Vali Harput, "Bursalı vatandaşlarımız sabırsızlıkla kraliçenin gelmesini beklemektedirler." dedi.

Yarın öğle saatlerinde tarihi Koza Han'a gelmesi beklenen Kraliçe Elizabeth ve eşi, mehter takımının konseriyle karşılanacak. Burada, belirlenen iki iş yerini ziyaret ederek alışveriş yapacak olan kraliçe ve eşi, ebru gösterisi de izleyecek. Kraliçe, 75'i İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nce belirlenen 315 davetlinin katılımıyla onurlarına verilecek yemeğe katıldıktan sonra, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defileyi izleyecek. Koza Han ziyaretinin ardından bir Karagöz gösterisini izleyecek olan Kraliçe, Yeşil Türbe ile Yeşil Camii'ni ziyaret edecek.

Camide Kur'an-ı Kerim dinleyecek olan Kraliçe'ye burada Kur'an hediye edilecek. Kraliçe'nin restorasyonu devam eden Yeşil Türbe'de ise çalışmaları yerinde göreceği ve İznik Çinisi hakkında bilgi alacağı belirtildi.

samanyolu haber



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs