En Sıcak Konular

ECZA-DER vitrin karartmada yok

13 Mayıs 2008 16:32 tsi
TBMM'den geçirilmek istenen sağlık ve eczacılıkla ilgili bazı düzenlemeleri protesto etmek amacıyla İstanbul Eczacılar Odası tarafından başlatılan ‘Vitrin karartma eylemine ECZADER’den destek gelmedi.

ECZADER (Eczaclıar Dostluk Dayanışma ve Kalkındırma Derneği) Yönetim Kurulu Başakın Ebru Üstün, TBMM’den geçirilmek istenen yasaya karşı olduklarını fakat gösterilen tepkinin yanlış olduğunu ifade ederek, “14 Mayıs Eczacılık günü mesleğimizin sorunlarını komuoyu ile paylaşmak için bir fırsat oldu. İstanbul Eczacılar Odası yönetiminin vitrin karartma önerisi kimi eczacıların katılımı ile başladı. Hafızamızı tazelersek geçmişte kepenk kapatma eyleminin mesleki anlamda hiç bir kazanım sağlayamayıp eylemden öteye geçmediğini hatırlarız. Eczacı meslektaşlarımız eylem deyince duraksıyor toplu bir eylemin mesleki hak talebi boyutundan çıkarılıp ideolojik yaklaşımlar için heba edilip edilmeyeceğinden endişe duymaktadır” dedi.

Üstün, sorunun nasıl hallolacağı konusunu ise şöyle ifade ediyor: “ECZADER olarak güçlü ilaç firmalarının bile dayanamadığı bu dönüşüm sürecinde hem sahibi hem mesul müdürü olduğumuz bireysel eczanelerimizin faaliyetine devam notasında yetkili mercilerden gerekli desteği ve güvenceyi net olarak bekliyoruz. Ortak akıl sorunlara çözüm önerileri ile karşılıklı tereddüt ve ön yargıyı bir tarafa bırakarak, Ortak bir paydada yetkililerle ciddi platformda olumlu sonuçlar çıkacağına inancımız devam etmektedir.”

İşte ECZADER’in konuyla ilgili yaptığı açıklama:

BİZ BU FİLMİ SEYRETMİŞTİK

14 Mayıs Eczacılık Günü meslegimizin sorunlarını yeniden halkımızla paylaşmak için doğal bir yıl dönümü oldu. İstanbul Ecza Odası yönetiminin vitrin karartma önerisi her ne kadar katılımı bu günden tahmin edemesekte genel bir kabul gördü.

Fakat hafızası çok zayıf bir toplum olarak tanımlansakta, biz bu filmi seyretmiştik diyemeden duramayacağız. Mevcut oda yönetiminin geçmişte TEB önderliğinde gerçekleştirdiği kepenk kapatma eylemini ve sonuçlarını unutmadık. Her ne kadar sabık TEB başkanı cesaret gösterip, eylemin kanuni sorumluluğunu üstlenmesede tüm eczacılar odanın önderliğinde seslerini bir nebze olsun duyurmak için kepenk kapatma eylemini sahiplenmişti.

İlk günün sonunda yürütme telaşlanmış, ilk defa bir eylem basının da ilgisiyle halkta yankı bulmuştu. İkinci güne tüm haklarımızı alacagız ümidiyle başlamıştık ki günün yarısında TEB ve oda başkanlarımız eylemi sona erdirdiklerini açıkladılar. Şok olmuştuk hangi talebimiz karşılanmıştı, ne kazanımlarımız vardı bilemiyorduk. Sonrasında bu konuda çok şey söylendi ve de yazıldı.

Neticede sonuç ciddi bir hüsrandı ve o gün bu gün eczacı meslektaşlarımız eylem deyince duraksıyor.Yaşanan bu süreç meslektaşlarımızı ne de olsa bir sonuç çıkmaz karamsarlığına sürüklüyor.

Bu yüzden mevcut oda yönetim kadrolarının yıllardır gerek oda gerekse TEB yönetimini şekillendirmelerine rağmen üretmek yerine eleştirmek hata öz eleştirisini vermeden fiillerinde samimi kabul edilmeyecektir.

Meslektaşlarımız ayrıca başarıya ulaşacak bir toplu eylemin yarın mesleki hak talebi boyutundan çıkarılıp ideolojik yaklaşımlar için heba edilip edilmeyeceğinden emin olmak istiyor.
ECZADER olarak bu konuda hep söylediğimiz düşüncelerimizi tekrarlamak istiyoruz.
Futursuzca hareket etmeye başlayan yürütmeye, tüm eczacı arkadaşlarımızın gerektiği zaman aralarındaki tüm farklılıkları unutarak, meslekleri için her tür mücadeleyi verme azminde oldukları hatırlatılmalıdır.

Eczacı arkadaşlarımız koca ilaç firmalarının bile dayanamadığı bu dönüşüm sürecinde, hem sahibi hem de mesul müdürü oldukları bireysel(!) eczanelerinin faliyetlerine devamı konusunda yürütmeden gerekli desteği ve güvenceyi açık olarak talep etmelidir. Bunu gerçekleştirirken ideolojik bir söylem yerine sorunların ve teklif çözüm önerinin bulunduğu en geniş temsil niteliğinde akademik çalışmalar yapılmalıdır.

Bu sürecin şekillenmesinde gruplararası oluşacak ortak akıl, karşılıklı bir çok tereddüt ve ön yargıyı giderecek, mesleki paydada olumlu sonuçlar çıkacaktır.
Bu mesleki hak mücadelesinde biz ECZADER olarak birikimlerimizi paylaşmaya hazırız.

8Sütun



Bu haber 1,445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    40,237 µs