En Sıcak Konular

Baykal'dan Erdoğan'a: Putin'i örnek al

13 Mayıs 2008 16:08 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada,yine Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sabah-ATV ihalesi ve satışı ile ilgili olarak Başbakan hakkında gensoru önergesi vereceklerini açıkladı.

Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Sabah-Atv ihalesi ve satışı için Meclis'e önerge vereceklerini söyledi. Baykal, ihaleye 7 firma ilgi göstermesine rağmen bir tek firmanın katıldığını savunarak, "6 firmanın neden vazgeçtiğinin perde arkası nedir ? Bunun aydınlatılması gerekir" dedi.

"Başbakan Erdoğan, ihaleden son çekilen 2 firmayla görşütü mü, onlara çekilmelerini telkin etti mi ?" sorusunu yönelten Baykal, "İlişki kurmuşlarsa bunun anlamı nedir? Ayrı bir olay daha var. Başbakan buna cevap versin: Sana yurt dışından gelen işadamlarına "Sen onla değil, bunla ortak gir" dedin mi? "Sen onunla ortak olursan işin yürür" dedin mi demedin mi?" diye sordu.

PUTİN'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Baykal, konuşmasında, Türk Telekom'un yüzde 15'inin halka arz edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Baykal, Türk Telekom'un ihalesinin AK Parti iktidardan gittikten sonra çok konuşulacak ve hesabının sorulacağını öne sürdü. Telekom'un satışının bir facia olduğunu iddia eden Baykal, Telekom'un özelleştirmesinin üzerinden 3 yıl geçtiğine işaret ederek, "Telekom her yıl ödenmesi gereken taksitten fazla onu alanlara kar sağlıyor. Telekom'un geliriyle, Telekom'u hediye ediyorsunuz. Üstelik en stratejik alanlardan birisi. Putin giderayak bir kanun çıkardı: 'Telekomda yabancı sermayeye izin veremezsiniz" dedi !" şeklinde konuştu.

"HÜKÜMET ÇAYKUR'U TASFİYE EDECEK"

Baykal, Telekom'un satışıyla sektördeki rekabetin ortadan kaldırıldığını iddia etti. Baykal, hafta sonunda çay fiyatlarının ilan edildiğini belirterek, "Çay fiyatı ilan edildi. Ve bölgede rahatsızlığa neden oldu. Hükümetin bu konulardaki genel tavrı yanlışa dayanmaktadır. Hükümet Çaykur'u tasfiye etmek istiyor. Nasıl diğer tarım kuruluşlarını hemen hemen tasfiye etmişse şimdi de Çaykur'u tasfiye edecekler" dedi.

Güneydoğu'da çok büyük bir kuraklık yaşandığını anlatan Baykal, "O bölgede kesinlikle bir hasar tespit çalışması yapılmalı ve çiftçiye 'tohumluk yardımı' gönderilmeli. Önümüzde buğday hasadı var. Buğday üreticisi çok zor durumda. Daha sonra da fındık hasadı da var. Bunlara dikkat edilmelidir" diye konuştu.

"SANAYİ ÜRETİMİNDE YÜZDE 50 DÜŞME VAR"

Sanayi üretiminde, geçtiğimiz yıla göre büyüme temposunun yüzde 50 düştüğünü savunan Baykal, "Bu kaygı verici bir durumdur. Geçen yıl tekstil yüzde 5,7 artıyordu, bu yıl Mart ayında ise yüzde 18,8 azalmıştır. Bu insanların işsiz kalması, ekonominin çarklarının artık dönememesi demektir" dedi.

Türkiye ekonomisinin hızla bir durgunluk dönemine girdiğini öne süren Baykal, konuşmasına şöyle devam etti: "Hatta bazı ekonomistler, bu durgunluk döneminin yavaş yavaş artık bir daralma dönemi olduğunu söylemektedir. Bu daralma iyice belli olmaktadır. Ekonomideki büyüme temposu düşmüştür. Bu da daralmayı göstermektedir. 82 yıllık Cumhuriyetin borcu 220 milyar dolar. Sadece bu hükümetin 6 yıllık iktidarı dönemindeki borcu 280 milyar dolardır. İşsizlik oranı artmış. Üretim artışı yavaşlamış. Çiftçi ve esnaf boynu büyük hale gelmiş, manzara bu. İnsanlarımız bu manzarayı acı içinde yaşayarak görüyor. "

"MUHTEŞEM BAŞARI"

Konuşmasında Galatasaray'ın şampiyonluğuna değinen Baykal şunları söyledi: "Teknik Direktörü olmayan bir takım şampiyon oldu. Muhteşem başarıdır bu. İnsanoğlunun, mücadele edince elde edemeyeceği başarı yoktur'u gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyorum." Baykal, ayrıca, Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonu olan engelliler basketbol takımını da tebrik etti.

samanyolu haber



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,496 µs