En Sıcak Konular

Şiddeti önlemeye ödüllü formül...

13 Mayıs 2008 14:23 tsi
Zeytinburnu’ndaki okulları şiddetten uzaklaştırmak için Belediye ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri “en başarılı ve en centilmen okul” projesi olumlu sonuçlarını verdi. En başarılı okul olmak için yarışan Zeytinbu

Zeytinburnu’ndaki İlköğretim ve Liseler, Belediye ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ödül programı çerçevesinde “en başarılı ve en centilmen okul” olmak için yarışıyor. Ocak 2008’de başlayan ödül süreci Haziran’da son bulacak ve en centilmen okullar belirlenecek. Dereceye giren okul öğretmen ve yöneticileri sürpriz ödüller bekliyor.

AMAÇ ŞİDDETİ AZALTMAK VE BAŞARIYI TEŞVİK ETMEK
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilk defa Zeytinburnu’nda düzenlenen bu ödül programında esas amacın “okulları lokal başarılar yerine genel başarıya yönlendirmek” olduğunu belirterek “Amacımız daha centilmen, daha başarılı okulları ödüllendirmek ve şiddetin azalması ve başarının artması için öğretmenlerimizi motive etmektir.” dedi. Aydın, şiddeti azaltmanın başarı ve centilmenliği teşvik ederek mümkün olacağını belirtti.

BAŞARILI OKULLAR PUAN KAZANACAK
Ödül programında Ocak – Haziran 2008 arasında okullara ait her şey puan olarak hesaplanıyor. Okulların nasıl puan kazanacakları veya kaybedeceklerinin ise belli kriterleri var.

İŞTE O KRİTERLER
“Ulusal basına intikal eden olumlu her olay, MEB ve ÖSYM sınavlarında çıkarılan her derece, Spor karşılaşmaları, bilim, kültür ve sanat yarışmalarındaki her başarı, MEB il geneli İlköğretim ve Liseler başarı sıralaması, Dergi, gazete, kitap, bülten gibi süreli ve süresiz yayınlar, Uygulanan veya ödül alan AB projeleri, Yurt dışında ülkemizi yarışmalar dışında değişik faaliyetlerde temsil etme, Ulusal veya uluslararası toplantılarda temsil etme” okulların hanesine artı puan kazandıracak.

ŞİDDET OLAYLARI OKULLARA PUAN KAYBETTİRECEK
Emniyet birimlerine okulda şiddet kapsamında intikal eden her olay, Disiplin kurullarınca her bir uzaklaştırma ve tasdiknameli çıkarma, Ulusal basına intikal eden olumsuz her olay ise söz konusu okula puan kaybettirecek.

OKULLAR BAŞARIYA KİLİTLENDİ
Müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, okul aile birliği temsilcileri ve okul meclisi başkanlarının aktif olarak görev aldığı projede, tüm okullar en başarılı ve en centilmen okul olmak için kıyasıya yarışıyorlar. Okullar, gerçekleştirdikleri çalışmaları titizlikle hazırlayarak belediyeye teslim ediyorlar.

8sutun



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,635 µs