En Sıcak Konular

Baykal: Bu satış bir faciadır!

13 Mayıs 2008 14:12 tsi
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal konuşmasına terörle mücadele kapsamında verilen şehitlere rahmet dileyerek başladı.

Baykal konuşmasında "Teröröle mücadele yaşananları verilen mücadeleyi görüyoruz ve grur duyuyoruz. Fakat geçen hafatki çatışmalarda 6 şehit verdik. Acı duyduk. Ailelerine Allah'tan rahmet diliyorum. O şehitler hepimizin evlatlarıdır.

Konuşmasında Galatasaray'ın şampiyonluğuna değinen Baykal şunları söyledi: "Teknik Direktörü olmayan bir takım şampiyon oldu. Muhteşem başarıdır bu. İnsanoğlunun mücadele edince elde edemeyeceği başarı yoktur'u gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyorum." Baykal ayrıca Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonu olan engelliler Basketbol takımını da tebrik etti.

Baykal konuşmasında şunları söyledi:

Çay fiyatı ilan edildi. Ve bölgede rahatsızlığa neden oldu. Hükümetin bu konulardaki genel tavrı yanlışa dayanmaktadır. Hükümetçaykur'u tasfiye etmek istiyor. Nasıl diğer tarım kuruluşlarının hemen hemen tasfiye etmişse şimid de Çaykur'u tasfiye edecekler. Buna işaret etmeyi değerli buluyorum...

Güneydoğu'da çok büyük bir kuraklık yaşandı.O bölgede kesinlikle bir hasar tespit çalışması yapılmalı ve çiftçifiye 'tohumluk yardımı' gönderilmeli... Önümüzde buğday hasadı var. Buğday üreticisi çok zor durumda. Daha sonra da fındık hasadı da var. Bunlara dikkat edilmelidir.
Sanayi üretiminda geçtiğimiz yıla göre göre büyüme temposu yüzde 50 düşmüştür. Bu kaygı verici bir durumdur. Geçen yıl tekstil yüzde 5,7 artıyordu, bu yıl Mart ayında ise yüzde 18,8 azalmıştır. Bu insanların işsiz kalması, ekonominin çarklarının artık dönememesi demektir.

DURGUNLUK DARALMAYA BAŞLADI

Türkiye ekonomisi hızla bir durgunluk dönemine girmektedir. hatta bazı ekonomistler bu durgunluk döneminin yavaş yavaş artık bir daralma dönemi olduğunu söylemektedir. Bu daralma iyice belli olmaktadır.

Ekonomideki büyüme temposu düşmüştür. Bu da daralmayı göstermektedir.

82 yıllık Cumhuriyetin borcu 220 milyar dolar. Sadece bu hükümetin 6 yıllık iktidarı dönemindeki borcu 280 milyar dolardır. İşsizlik oranı artmış. Üretim artışı yavaşlamış. Çiftçi ve esnaf boynu büyük hale gelmiş Manzara bu. İnsanlarımız bu manzarayı acı içinde yaşayarak görüyor.

AKP iktidardan gittikten sonra konuşulacak bir uygulamasına özellikle diikat çekmek istiyorum. Nedir bu? Telekom'un satışı. Bu bir faciadır. Özelleştirme uygulması içinde manzur gösterilebilir anlayışından çıkmıştır. Bunu özelleştirme politikasında değerlendirmek mümkün değilidir.  

Haber 7



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,667 µs