En Sıcak Konular

'Biz kaç dolarız'

13 Mayıs 2008 13:06 tsi
bizkackisiyiz.com sitesi ile SMS aracılığıyla üyelik bedeli olarak 8 kontör, yazı veya reklam yayınlatmak için ise günde 10 YTL toplayan Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan, kanalı Bugün gazetesinin sahibi olan Koza Davetiye'ye sattı.

Bugün gazetesinin sahibi Akın İpek, Kanaltürk'ün yeni patronu oldu. İpek Matbaacılık'ın bağlı ortaklığı Koza Davetiye, Kanaltürk TV, Kanaltürk Radyo ve kanalturk.com.tr internet sitesinin ana ortağı olan Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri şirketinin yüzde 99.99 hissesini satın aldığını açıkladı. Şirketlerin İMKB'ye yaptıkları açıklamaya göre, satın alma işlemi Koza Davetiye'nin sahibi olduğu ATP İnşaat tarafından gerçekleştirildi. Bugün gazetesinin de bağlı olduğu Koza-İpek Yayıncılık'ın sahibi olan Akın İpek, uzun zamandır bir alıcı arayan Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'ü ile yakından ilgileniyordu. Koza Davetiye, Kanaltürk'ün tüm borçlarını da üstlendi ve bu borçların 5 milyon YTL civarında olduğu belirtiliyor.

10 AYDIR MAAŞ VERİLEMİYORDU

Kanaltürk'ün çalışanları 10 aydır maaş alamadığı ve kanalın kapanma noktasına geldiği öğrenildi. Çalışanların, maaşlarını alamadıkları için istifa etme noktasında oldukları ifade edildi. Satışla birlikte çalışanların tüm hakları korunurken, 10 aylık birikmiş maaşlarının önümüzdeki hafta, yeni şirket tarafından ödeneceği belirtildi.

YENİ KANAL KURACAK

Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan'ın, satıştan elde ettiği para ile yeni bir kanal kuracağı belirtilirken, satışın kaç liraya gerçekleştiği açıklanmadı. Uzun zamandır kanalı satmayı planlayan Özkan'ın geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Ciner Grubu ile pazarlık yaptığı ancak anlaşamadığı belirtildi. Satış öncesi Tuncay Özkan'ın 80 milyon dolar istediği ancak, satışın 60 milyon dolar civarında gerçekleştirilği iddia edildi.

Kontör ve üyelikten gelen para bilinmiyor

bizkackisiyiz.com sitesi ile SMS aracılığıyla üyelik bedeli olarak 8 kontör, yazı veya reklam yayınlatmak için ise günde 10 YTL toplandı. 10 Mayıs 2008 itibariyle sitenin üye sayısı 1.269.918 kişi olarak açıklandı. Aynı isimle kurulan Biz Kaç Kişiyiz Derneği ile birlikte kardeş dernek olarak Memleket Sevdalıları Derneği de kuruldu ve her ikisine üyelik için ayrıca ücret toplandı. Sanal reklamla 149 bin YTL toplandığının duyurusu yapıldı. Kanaltürk ve bu derneklerin siteleri üzerinden kitap/CD seti adı altında kapıdan teslim satış yapıldı. 'Afrodit, Herkül ve Vikingler' gibi hikaye kitaplarının seti 1.050 YTL'den, Atatürk takvimleri ise 20 ila 50 YTL'den satıldı.Yeni parti oluşumu için başlatılan 'Namerde muhtaç olmayın' kampanyasıyla 1202'ye SMS karşılığı kontör toplandı.

17 milyon dolarımı Kanaltürk'e yatırdım

Tuncay Özkan, 30 Ocak 2006'da Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki konferansta, Kanaltürk'ü kendi parasıyla nasıl kurduğunu şöyle anlatmıştı: "2 yıl öncesine kadar çok zengin biriydim. 17 milyon dolarım vardı. Bir ideal uğruna Kanaltürk'e yatırdım. Mirasçılar peşime düşmesinler diye de şirketin tamamını çalışanların üzerine yaptım. İstanbul'da 75 metrekare küçük bir evim var. Kanaltürk'ten 2.5 milyar lira (2.500 YTL) maaş alıyorum. Bankada da 7.5 milyar lira (7.500 YTL) param var. Hepsi bu."

Acil yardım çağrısı yapmıştı

14 Nisan 2008'de 'Kanaltürk'e acil yardım' başlığıyla yapılan duyuruda şöyle deniliyordu: 'Bizim televizyonumuz, halkın televizyonu zor durumda! Kanalımızın kapanması durumunda sesimizin kısılacağını hissediyoruz, düşünmek bile istemiyoruz. Bu nedenle lafı uzatmadan sizlerden diğer televizyon kanallarına verdiğiniz reklamlarınızdan onda biri kadarı da olsa Kanaltürkümüze vermenizi istirham ediyoruz.

Bir milyon kişi de yetmedi

Özkan, Yön Radyo'ya verdiği röportajda da, “1.000.000 kişiye ulaştık, şimdi ne yapmalı' başlıklı yazısında şöyle belirtti: "Mart'tan sonra bahar gelecek, bahar. Siz ahde vefaya saygılı olun, ona bağlı kalın yeter. Emin olan, inanan insan mutlaka başarır. Allah da onun yardımcısıdır. Göreceksiniz ki umut da biziz, iman da bizde, inanç da bizde. Herkesin kapısını çalın. Ziyaretlerinize giderken, Türkçe Kur'an ile Nutuk götürmeyi unutmayın. 'Onuru, şerefi, erdemi; paraya, söhrete, şana tercih ederek çalışmalıyız. Ama işi yapacak olana vermek, yeteneğin, becerinin, önderliğin ve başaracak olanın yanında olmak kazanmamız için anahtardır. Kanser mücadelesi Aspirin'le yapılır mı?"

Yeni Şafak



Bu haber 1,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs