En Sıcak Konular

PKK sempatizanına kitap okuma cezası

13 Mayıs 2008 12:50 tsi
4 Nisan’da teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü bahanesiyle düzenlenen yürüyüşe katıldığı saptanan 15 yaşındaki ilköğretim öğrencisi F.B.’ye mahkeme heyeti kütüphanede kitap okuma cezası verdi.

ŞANLIURFA’da, 4 Nisan’da teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü bahanesiyle düzenlenen yürüyüşe katıldığı saptanan 15 yaşındaki ilköğretim öğrencisi F.B.’ye mahkeme heyeti kütüphanede kitap okuma cezası verdi. Güvenlik güçlerine taş ve molotoflar ile saldırıldığı yürüyüşe katılarak yasa dışı slogan attığı ve teröristbaşı Öcalan posteri taşıdığı belirlenen 6 kişiyle birlikte gözaltına alınan F.B., 18 yaşından küçük olduğu için Adli kontrol cezasına çarptırıldı. Suruç Sulh Ceza Mahkemesi heyeti, F.B.’ye, haftada 2 gün Suruç Halk Kütüphanesi’nde 2 saat kitap okuma ve dava süresince birlikte yargılandığı 6 kişiyle görüşmeme cezası verdi.

Türkiye’nin değişik yerlerinden gelerek, Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak isteyenler 3 Nisan’da Ömerli Köyü’ne 20 kilometre mesafede durdurulup geçişlerine izin verilmeyince olaylar çıkmıştı. Yaşananların ardından güvenlik güçleri iki gün boyunca düzenlenen etkinlikte terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atıp, poster ve sözde örgüt bayrağını simgelediği belirtilen bez parçalarını taşıyıp, güvenlik güçlerine saldıran kişileri kamera kayıtlarından tek tek belirledi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN YAKALANDI

Görüntüleri inceleyen jandarma, 3 Nisan’da Onbir Nisan Beldesi’nde toplanan kalabalık içerisinde PKK terör örgütü ve Öcalan lehine slogan atıp, etrafındakileri yönlendirmeye çalıştığı iddiası ile aralarında F.B.’nin de bulunduğu 6 kişiyi 18 Nisan’da gözaltına aldı. Adliye’ye sevkedilen ve savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevkedilen zanlılardan F.B., suçlamaları reddederek, “Ben etkinliklere katılmadım ve herhangi bir yasa dışı poster ve pankart taşımadım” dedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti tarafından suç dosyasında bulunan fotoğrafları çıkarılan F.B., bu kez benzer kıyafetlerin çok olduğunu öne sürerek suçsuz olduğunu kanıtlamaya çalışırken, mahkeme heyetinin karşısına da üzerinde olay günü giydiği pantolon ve ayakkabı ile geldiğinin belirtilmesi üzerine, “Ben etkinliğe yalnız gittim ama ne slogan attım, ne de birilerini yönlendirdim” diye konuştu.

Diğer zanlıları da dinleyen ve suç dosyasındaki fotoğraflar ile teşhis eden mahkeme heyeti, bu kişilerden Bozan Öz ve Serkan Bali’nin tutuklanmasını, Hamit Bali, Mehmet Şakir, Salih Caymaz ve Abdullah Kıvık’a ise adli kontrol cezası verilmesini kararlaştırdı.

KARARA UYMAZSA TUTUKLANACAK

Mahkeme heyeti zanlılar arasında bulunan 15 yaşındaki ilköğretim öğrencisi F.B.’nin ise CMK’nın 109/3 maddesi hükümleri gereği adli kontrol altında tutulmasını kararlaştırdı. Mahkeme, yargılama süresince ilçe dışına çıkmasını yasakladığı F.B.’nin, her gün mesai saatleri içerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek imza atmasını, buna ek olarak haftada 2 gün 2 saat süreyle Suruç Halk Kütüphanesinde kitap okuması ve birlikte yargılandığı kişilerle görüşmemesini karara bağladı. Karar sonrası mahkeme heyeti, kontrol altında tutulacak olan F.B. hakkındaki tedbirlerin sonuçsuz kalması veya bu kanaatin oluşması durumunda tutuklanacağını da kaydetti.

Milliyet



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,761 µs