En Sıcak Konular

Erdoğan'dan muhalafete öfke

13 Mayıs 2008 12:34 tsi
Erdoğan'dan muhalafete öfke AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, büyük darbe yiyen örgüt yandaşlarına çağrıyı yaptı, Bahçeli'ye istikrar yanıtı verdi. Baykal'a çok sert eleştiriler yönetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında partililere konuşuyor.

Güvenlik güçlerimiz teröre büyük darbeler indiriyor. Bunlar yaşanırken gencecik fidanları şehit verdik. Anneler gününde annelerin yüreği yandı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet anne ve babalara Allah'tan sabuırlar diliyorum. İçte ve dışta terör tecrit edildi. Yanlızlaştı. Terör bir hak arama yolu değildir. Mazereti olamaz. Bu yolla gidilebilecek hiç bir yol yoktur. Artık herkes terörü terk ediyor. Ya terör öergütü de bu yolu terk edecek ya da ter edilecektir. Bu ateş bielik ve beraberlik ruhuyla sönecektir. Birbirimize kenetlenerek ortak geleceğe yürüyeceğiz. O gelecekte daha çok özgürlük daha çok demokrasi vardır. Teröre kendine kaptıran gençler uyanmalıdır.

MUHALEFETİN TAVRI

CHP'nin takılmış olduğu tavra dünya akıl erdiremiyor. CHP lideri demokrasi ve özgürlüğün karşısında duruyor. İstikrar sadece ekonomik bir kavram değil siyasi bir kavramdır. Siyasi istikrar ekonomik istikrarın garantisidir.

Siyasi ve ekonomik istikrarın bozulduğu dönemler siyasetin zaafa uğratıldığı dönemdir. Siyaset dışı aktöeler her zaman var olmuştur. Siyasi aktörllerin görevi olağan durumu muhafaza etmektir. Bunu destekleyen siyasi aktör bindiği dalı keser. Bu millet iradesini zayıflatır. Türkiye elbettte kendi iç dinamiklerine sahip çıkmaya muktedirdir. Ancak şu unutulmamalı. türkiye dünyanın dışında değildir ve dışında kalmamalıdır. Biz nasıl dünyaya kayıtsız kalmıyorsak dünya devletleri de Türkiye'ye kayıtsız kalamaz. Niçin NATO'da birlikteyiz? Niçin BM'deyiz? Niçin siz beyefendi Sosyalis Enternasyonel'in içindesiniz? Niçin AB mücadelesi veriyoruz. Dünyadan işimize gelmeyen tepkiler gelince niye değişiyoruz. Herkes bize ters istikamete gittiğiğmizi söylüyorsa düşünmemiz gerekmez mi? Bazı siyasileri asıl rahatsızlığı dünyadan uzak dünyaya kapalı yürüttükleri kriz vasatı bir Türkiye'de işlerini rahat yürüttükleridir. Siz hem katılım müzakeresini yürüteceksini hem de AB'ye siz kendi işinize bakın diyeceksiniz. Türkiye artık kendini aşmıştır. Türkiye'yi birinci ligden alt kümeye çekilmeye çalışılıyor. Biz standartları yükseltmeye çalışıyoruz. Sizin bu muhalefet anlayışınız ne AB'de ne de ne çağdaş dünyada yer bulamaz. Çağdışı olarak yola devam ederesiniz. Türkiye bu anlayışla yola devam edemez, AB'ye üye olamaz. AB üye olacksanız bu demode anlayı değiştirmelisiniz. Sivas'ın ötesine geçemeyenler batıdaki yatırımları doğuya götüremeyenler gelişen dünyandan bahsetmesi mümkğn mü. Bunlar Çankaya'yı Beyoğlu'nu Kadıköy'ü bilirler. Bunların gözleri var görmezler. Kulakları var duymazlar. Yarın yine yazsın medya. Televizyonlar yine söylesin Araf okudu diye.. Ama gerçek bu.

Muhalefetin lideri 30 yıldır nerdeysek ordayız diyor. Güzel aynı yerde patinaj yapmaya devam et. Bu millet sana hiç bir zaman iktidar yolu açmayacaktır. Kendi partinde yüzde 20 barajı kpoyacaksın Türkiye'de yüzde 10 barajını eleştir. Yok böyle şey. çalış dürüs ol. bu millet seni de iktidar yapsın.

AB'ye son günlerde yapılan itiraz tam bir hezeyandır. AB'yi laiklik karşıtı göstermeye ise söylenecek söz yok. Demokratik olmadan evrensel değerşleri özümsemeden saygın olamayız. Demokrasiyi millete layık görmeyenler demokrasiden özgürlükten bahsedemez. İnsanlarımızın geleeğine katkı yapalım.

ÖZÜRLÜ VATANDAŞLAR

Biz özürlü vatandaşlara lafla değil icraatla destek verdik. bunlar hükümetimizin eseridir. Özürlü vartandaşlar için maddi destek verdik.81 bin özürlü vatandaşı devlete borcunu sildik. Sosyal Güvenlik Yasası ile özürlü çocuğu olan anneye 5 yıl erken emekli olma şansı verdik. Bu anlayışla özürlüler için milletin daha biliçli olmasını diliyorum. Şehirlerimizi kurarken özürlü vatandaşlarımızın durumunu düşünerek planlamalıyız.
 
haber 7



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,789 µs