En Sıcak Konular

Putin koltuğu bırakmadı!

13 Mayıs 2008 11:22 tsi
Putin koltuğu bırakmadı!
Devlet Başkanlığı’nı Medvedev’e bırakan Putin, kendisiyle Kremlin’de ‘başbakan’ sıfatıyla, kabinesini sunmak için yaptığı görüşmede, devlet başkanıyken oturduğu koltuğa oturarak iktidarın kimde olduğunu gösterdi.

Rusya’da anayasa gereği devlet başkanlığını bırakarak başbakanlık görevini üstlenen Vladimir Putin,  halefi Dmitriy Medvedev’le eski ofisinde bakanlar kurulu listesini sunmak için yaptığı görüşmesinde her zamanki koltuğuna oturarak gerçek iktidarın kendisinde olduğu mesajını verdi.
Putin’in kendisine devlet başkanlığı yolunu açtığı Medvedev’le dün Kremlin’de yaptığı görüşmeden yansıyan bir ayrıntı, içerdiği sembolizm bakımından Rusya’daki “ikili” iktidar dengelerinin fiiliyatta nasıl oluştuğunu ve nasıl yürüyeceğini gösterdi.
Putin, sekiz yıl boyunca Rusya’yı yönettiği Kremlin’deki başkanlık bürosuna bu kez başbakan olarak adım attı. Putin, başkan olduğu dönemde yaptığı ikili görüşmeler sırasında makam koltuğuna oturmaz, çalışma masasının tam önündeki iki kişilik masanın sol tarafındaki koltuğu kullanır, kabul ettiği kişiyi ise sağdaki koltuğa buyur ederdi. Başkanlık görevi son bulduğu için Putin’in bu kez “kabul edilen” koltuğunda oturması bekleniyordu, ancak sürpriz bir şekilde Putin eskisi gibi soldaki koltuğa oturdu.
Başkan seçilmeden önce Başbakan Birinci Yardımcısı olan Medvedev ise Putin’le o dönemde yaptığı görüşmelerde olduğu gibi sağdaki koltukta oturdu. Böylece, görev değişikliğine karşın eski koltuğunda oturmaya devam eden Putin, en azından şimdilik gerçek iktidarı elinde tutacağı yolundaki söylentileri doğrular biçimde hareket etti.

Yeni kabine
Başbakan Medvedev’in hemen onayladığı hükümet listesinde Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov ve İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev görevlerini sürdüren bakanlar arasında yer aldı. Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Nikolay Patruşev Güvenlik Konseyi Sekreterliği’ne kaydırıldı, yerine Aleksandr Bortnikov getirildi.
Putin, hükümet listesini Medvedev’e sunarken, ”Sayın Dmitriy Anatolyeviç, daha önce anlaştığımız gibi bakanlar kurulu listesini hazırladım, değerlendirmeye almanızı rica ediyorum. Arzu ederseniz, listeye sonradan eklenen isimlerin üzerinden geçebiliriz” dedi. Eski Başbakan Viktor Zubkov’la Putin’in Kremlin’den transfer ettiği üç isim yeni hükümette başbakan yardımcısı oldu.

İki de kadın bakan
Ekonomi Bakanı Elvira Nabiullina ve Sağlık Bakanı Tatyana Golikova ise kabinenin kadın üyeleri unvanlarını korudu.

milliyet



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,095 µs