Banaltürk! | " /> Banaltürk! | "/>

En Sıcak Konular

Mehveş Evin Kanaltürk'ün adını koydu: Banaltürk!

13 Mayıs 2008 10:51 tsi
Mehveş Evin Kanaltürk'ün adını koydu: Banaltürk! Kanaltürk muhalif falan değildi. Düpedüz kışkırtıyordu. Hababam milliyetçilik ateşleri yakıp ‘en hakiki Türk biziz’ naraları atmak, muhalefet değil ki!.. Mehveş Evin, Tuncay Özkan'ın Banaltürk'ünü yazdı...

Mehveş Evin / Akşam

Ulusalcı yayın politikalarıyla tanınan Kanaltürk’ün, Bugün gazetesinin sahibi Akın İpek’e satılması, Türk medyacılığında ‘bir dönemin sonu’dur.

Kanaltürk, ‘iktidar baskısına karşı gelen tek muhalif ses’ olduğu için değil... Kusura bakmayın ama, bu söyleme hiçbir zaman inanmadım! Kanaltürk’ün satışı bir dönemin sonudur; çünkü Tuncay Özkan şahsında simgeleşen ‘vatan kurtaran medyacı tiplemesi’nin ne kadar sahte olduğunun ispatıdır.

Özkan, Cumhuriyet mitinglerini kendi çıkarlarına göre yontup, propaganda aracı olarak kullanmış bir kişi. Peki Özkan isteseydi Kanaltürk’ü bir başka gruba, en büyük destekçisi CHP’ye satamaz mıydı? Acaba bu durumda “en yüksek teklif İpek’ten geldi” diye kendini savunabilecek mi? Yoksa bu satışı da ‘hükümet baskısı’ olarak mı yorumlayacak?

BU MU MUHALEFET?

Kanaltürk’ün duruşuna gerçekten inananlar, kendilerini fena halde kandırılmış hissediyordur. Haklısınız... Kanaltürk, ‘hükümete yüzde 100 karşı’ yayın politikası güden tek kanaldı. Cüneyt Arcayürek, Hulki Cevizoğlu ve Emin Çölaşan gibi sıkı muhaliflere yer verebiliyordu.

Ama başka bir ses ya da renge asla tahammülü yoktu!

Kanaltürk muhalif falan değildi. Düpedüz kışkırtıyordu. Hababam milliyetçilik ateşleri yakıp ‘en hakiki Türk biziz’ naraları atmak, muhalefet değil ki!

Kanaltürk, aklı fena halde karışık insanların, ‘acaba bugün hangi paranoyayı fişteklesek, nasıl bir lümpenlik yapsak’ diye yayın yaptığı, nev-i şahsına münhasır bir kanaldı. İşte Kanaltürk yayıncılığından birkaç örnek:

Hrant Dink’in öldürüldüğü gün, ‘bu suikastta yabancıların parmağı olduğuna inanıyor musunuz’ minvalinde bir anket yapıldı... Adam öldürülmüş yahu, ne oluyoruz?

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü, Grup Yorum’un ‘enternasyonalist’ marşı eşliğinde, elinde Türk bayrağı sallayan kadın görüntüleriyle süsleyip ‘mitinge’ çağırdılar... Alaka neyse?

En ulusalcı seslerden Mine Kırıkkanat’ın programı ‘Kiosk’, AB’nin açtığı TV projesi yarışmasını kazanmıştı. Yani AB’den destek aldı. Garip olan şu: Program, AB taraftarlarını yerden yere vuruyordu!

Bu yüzden ‘Kanaltürk muhalifti’ diye lütfen kendimizi kandırmayalım. Muhalif yayıncılık, ne iktidarın, ne muhalefetin zurnasını çalar!

Hiç merak etmeyin... Özkan, kendine ‘format atıp’ başka bir kılıkta yakın gelecekte yine karşımıza çıkar.

 



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs