En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım bu sözlere çok kızacak!

13 Mayıs 2008 10:48 tsi
F.Bahçe yönetimiyle ağır polemiklere giren Hıncal Uluç, şampiyonluğu hocasızı yabancısız Galatasaray'a kaptıran Fener'de suçluyu buldu; Aziz Yıldırım. Peki ama neden?

Fenerbahçe yönetimi ile girdiği ağır polemiklerle gündemden düşmeyen Usta kalem Hıncal Uluç, Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sona eren Turkcell Süper Lig'in 2007-2008 sezonunu değerlendirdiği röportajda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a ağır eleştirilerde bulundu.

Kadrosundaki yıldızlara rağmen şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'nin takım olamadığını söyleyen Uluç, yabancı futbolcu serbestliği isteyen Yıldırım'ı futbolu bilmemekle suçladı. Yıldırım için, "Aziz Yıldırım bir takım isimleri alt alta yazarsa takım olur sanıyor. Yabancı sayısı serbest kalsın, 20 yabancı alsın istiyor. Ama Aziz Yıldırım adam almayı da bilmiyor. Çünkü Aziz Yıldırım futbolu bilmiyor" diyen Uluç, Galatasaray'a UEFA ve Süper Kupa'yı kazandıran kadronun nasıl başarılı olduğunu yazdı.

Fenerbahçe'nin takım olamadığını belirten ve "Ancak takım olduğun zaman, Galatasaraylılar gibi; ayağını her yere sokarsın." diyen Uluç Fenerbahçe'den koptuktan sonra Galatasaray'da hayat bulan Servet Çetin'i örnek gösterdi.

"Servet bu takımın içine yeni geldi. Öyle bir ruhun içine geldi ki 9 ayda 1. sınıf Galatasaraylı oldu. "Doktorlar sakatsın" diyor adam sahaya çıkıp oynuyor. Öyle Galatasaraylı oldu. Aziz Yıldırım bunun farkında değil." diyen Uluç Aziz Yıldırım için "Futbolu bildiğiniz zannediyor ama bilmiyor" yorumunu yaptı.

Uluç Fotomaç'taki köşesinde şöyle yazdı;

"Aziz Yıldırım işin farkında değil. Galatasaray'ın sahaya çıkan takımında bir tane yabancı yok. Aziz Yıldırım ne diyor: "Benim büyük takım olmamı istiyorlarsa, yabancıyı serbest bıraksınlar." Fenerbahçe'de 2'si Türkleştirilmiş, 9 yabancı var. Hatta Türkçe bilmeyen Colin Kazım'ı da buna katarsan 10 yabancı ile oynuyor. 10 yabancı ile oynayan Fenerbahçe, hiç yabancı oynatmayan Galatasaray'ı geçemedi. Aziz Yıldırım farkında değil. Zannediyor ki bir takım isimleri yan yana yazarsan takım olur. Olunmaz. Galatasaray, UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı takımla kazandı. Karşısında karmalar vardı. Galatasaray'dan fersah fersah pahalı karmalar vardı. Bu lafım slogan benim, unutulmaması lazım: Karmalar işler iyi gittiği sürece iyidir. İşler iyi gitmediği zaman ayağını riske etmez. O ayak bilmem kaç milyon dolar. Seneye hangi takımda olacağı belli değil, niye o ayağı tehlikeye soksun? Ancak takım olduğun zaman, Galatasaraylılar gibi; ayağını her yere sokarsın. İşte Servet'in hali ki Servet bu takımın içine yeni geldi. Öyle bir ruhun içine geldi ki 9 ayda 1. sınıf Galatasaraylı oldu.

"Doktorlar sakatsın" diyor adam sahaya çıkıp oynuyor. Öyle Galatasaraylı oldu. Aziz Yıldırım bunun farkında değil. Aziz Yıldırım diyor ki "Yabancılar serbest bırakılsın, ben 20 tane yabancı alayım." Al işte buyur!.. Kaldı ki Aziz Yıldırım adam almayı da bilmiyor. Çünkü Aziz Yıldırım futbolu bilmiyor. Bildiğini zannediyor ama bilmiyor. Sene başından beri Fotomaç'ın söyleşilerinin Fenerbahçe'yle ilgili bölümlerini götürüp önüne koyayım. "Bu takıma stoper lazım, bu takıma oyun kurucu lazım, bu takıma santrfor lazım." 34 hafta, 34 kere söyledim ben bunu...

"3 kupada iddialıyım diyorsun Aziz Bey. Şampiyonlar Ligi'nde, Türkiye Kupası'nda, ligde bu takımla gidemezsin. Ara transferden faydalan, ara transferde çok iyi adamlar bulamazsın ama iyi kötü birilerini bul bir stoper getir. Edu'yla, Lugano ile olmaz. Alex oyuncu kurucu değil. Alex'le olmaz. Semih, Kezman Fenerbahçe'nin aradığı santfor değil, bunlarla olmaz" dedim. Bu dediklerimi 30. haftada Can Bartu söyledi aynen. Fenerbahçe'nin futbolu en iyi bilen eleştirmeni, yorumcusu. Niye daha evvel söylemedi? Fenerbahçe'nin bu hale düşmesinin sebebi Türk spor medyasıdır. Aziz Yıldırım tarafından susturulan ya da susan. Yazamadılar, eleştiremediler. Aziz de kendini onların yarattıkları efsane içinde önemli adam zannetti. Fenerbahçe medyası bir Aziz Yıldırım efsanesi yarattı. Yılın Spor Adamı, yılın bilmem nesi; Aziz Yıldırım'ın başarıları... Hangi başarısı!.."

Haber 7
 



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,234 µs