En Sıcak Konular

Çin'de durum çok vahim

13 Mayıs 2008 10:13 tsi
Çin'de durum çok vahim Richter ölçeğine göre 7,8 büyüklüğündeki depremde, Sichuan'da 8 bin 993 kişinin öldüğü belirtildi.

Çin'de dün meydana gelen depremde ölü sayısının 9 bin 219 olduğu bildirildi. Kamu İşleri Bakanlığının 7 eyalet ve bir özerk belediye başkanlığıyla ilgili raporlarından elde edilen resmi rakamlara göre depremde bu 8 bölgede 9 bin 219 kişi hayatını kaybetti. Haberde, ölenlerin çok büyük bölümünün güneybatıdaki Sichuan eyaletinde hayatını kaybettiği, Richter ölçeğine göre 7,8 büyüklüğündeki depremde, Sichuan'da 8 bin 993 kişinin öldüğü belirtildi.

10 BİN KİŞİ ENKAZ ALTINDA
Yine Sichuan eyaletindeki Mianzhu kentinde en az 10 bin kişinin enkaz altında kaldığı ve 1500 kişinin öldüğü bildirildi. Depremin merkez üssü Weichuan'ın 30 kilometre güneydoğusunda bulanan Mianzhu'nun depremden en çok zarar gören bölgelerden biri olduğu belirtiliyor. Mianzhu'ya bağlı olan Hanwang'da bir fabrikanın depremde yıkıldığı ve binlerce kişinin enkaz altında kaldığı haber veriliyor. Yeni Çin ajansı, Weichuan yakınlarındaki Beichuan'da bir kolejin yıkıldığını ve bin kadar öğrenci ve öğretmenin öldüğünü ya da enkaz altında kaldığını duyurdu. Öğrencilerden büyük bölümünün deprem sırasında derste olduğu ve bu nedenle çoğunun hayatını kaybetmesinden endişe edildiği belirtiliyor. Habere göre, kurtarma çalışmalarına 50 binden fazla Çinli asker katılıyor.

''DURUM, ÇOK DAHA VAHİM''
Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Ven Ciabao, meydana gelen depremin ardından ülkenin güneybatısındaki ''durumun başta sanıldığından çok daha vahim'' olduğunu söyledi. Ven Ciabao, Çin'in CCTV Televizyonu'na yaptığı açıklamada, ''Durum, önceden tahmin ettiğimizden çok daha vahim. Yardım için burada daha fazla insana ihtiyacımız var'' dedi. Bölgede yeni depremlerin olacağından korkan halkın geceyi sokaklarda geçirdiği bildirildi. Çengdu kentinde, depremin ardından çok sayıda binaya girişe izin verilmediği, burada da halkın çoğunun geceyi parklarda, statlarda, geniş alanlarda geçirdikleri ve sokakta uyudukları belirtilirken, kuzeydeki Deyang bölgesinde de 20 bin kişinin geceyi sokaklarda geçirdiği haber veriliyor.


A.A

 



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,419 µs