En Sıcak Konular

Kanaltürk'ün yeni patronu ilk kez konuştu!

13 Mayıs 2008 08:38 tsi
Kanaltürk'ün yeni patronu ilk kez konuştu! Kanaltürk'ün yeni patronu Bugün Gazetesi'nin sahibi Akın İpek oldu. Akın İpek, Tuncay Özkan'ı gönderip göndermeyeceği dahil, tüm sorulara cevap verdi...

Bugün'ün sahibi Akın İpek'in Kanaltürk'ü satın aldığı Koza Davetiye Mağaza İşletmeleri ve İhracat A.Ş.'nin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderdiği açıklama ile duyuruldu.

Koza Davetiye iştiraki ATP İnşaat ve Ticaret A.Ş'nin Kanaltürk TV, Kanaltürk Radyo ve 'www.kanalturk.com.tr' internet sitesinin sahibi Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş’nin yüzde 99.04 oranındaki hissesini satın aldığını belirtti.

Akın İpek 'Kanaltürk için ne kadar ödediniz?' sorusuna 'Onu, konuyla ilgili çalışmalar yapan arkadaşlar en kısa süre içinde açıklayacaklar. Aksi takdirde Sermaye Piyasası Yasası'nı ihlal etmiş oluruz' diye yanıt verdi. İpek Kanaltürk'ün yayın politikasının değişip değişmeyeceğine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı: "Kanaltürk bugünkü dinamik yapısını koruyacak. Biliyorsunuz bugün yolsuzluklarla mücadeleyi öne alan bir yayın politikası var. O politika devam edecek, değişmeyecek. Mali açıdan daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek."

Kanaltürk'ün yeni patronu İpek 'Tuncay Özkan, yeni dönemde kanalda çalışmaya devam edecek mi?' sorusu üzerine de şunları söyledi: "Biz kendisinin Kanaltürk'de kalmasını isteriz. Tuncay Beyle çalışırız. Ancak bu konuyu kendisiyle görüşme imkanı bulamadık. Kanaltürk'ün satın alınmasıyla ilgili görüşmelerimiz de çok hızlı gelişti ve çok kısa süre içinde sonuçlandı."

İpek, Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığına eski Radyo Televizyon Üst Kurlu (RTÜK) Başkanı Fatih Karaca'nın getirildiğini söyledi. Fatih Karaca ise yeni göreviyle ilgili ilk açıklamasında kanalın yolsuzluklarla mücadeleye devam edeceğini belirterek, "Yayınları aynı şekilde sürecek. Genlerine dokunulmayacak" dedi.

Edinilen bilgiye göre, KanalTürk'ün satışı 'borçlar-alacaklar dahil' olacak şekilde yapıldı. Satış bedeli olarak ortada dolaşan söylenti ise yaklaşık 50 milyon dolar.

aktifhaber



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,789 µs