En Sıcak Konular

Çin'de ölü sayısı artıyor

12 Mayıs 2008 21:19 tsi
Çin'de ölü sayısı artıyor Sichuan eyaletini vuran 7.8 büyüklüğündeki depremin sadece bu eyalette 7 bin 651 kişinin ölümüne neden olduğu belirtilirken toplam ölü sayısında büyük artış var.

Yeni Çin Haber Ajansı, yerel yetkililere dayanarak, ülkenin güneybatısında yer alan bu eyaletteki ölü sayısının 7 bin 651 olduğunu duyurdu.

PANDA KORUMA MERKEZİ İLE BAĞLANTI KESİLDİ

Eyalette Richter ölçeğine göre 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra Wolong Panda Koruma ve Araştırma Merkezi ile tüm bağlantı kesildi.

Sichuan Ormancılık İdaresi yetkilileri, Yeni Çin Haber Ajansına yaptıkları açıklamada, merkezden haber alınamadığını söylediler.

Bu merkezde soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan pandalardan 130 tane, koruma bölgesinde de 150 tane yaşıyor.

BAŞBAKANDAN SÜKUNET ÇAĞRISI

Kurtarma çalışmalarını yerinde izlemek için bölgeye giden Çin Başbakanı Ven Ciabao, Danjiangyan şehrine ulaştı. Halktan sükuneti korumaya çağıran Ven, aynı zamanda güvenli ve verimli çaba gösterilmesini istedi.

Başbakan, hükümetin ve Çin Komünist Partisi'nin tüm birimlerinin kurtarma çalışmalarının ön cephesinde olacağını kaydetti.

Yolda meydana gelen hasardan dolayı kurtarma ekipleri Vençuan ilçesine ulaşamadı. Çin Merkezi Televizyonu CCTV, durumu gözlemek için askeri helikopterlerin ilçeye gittiğini duyurdu.

Devlet Felaketle Mücadele Komisyonu ikinci derece acil müdahale planını uygulamaya koydu. Çin'de ciddiyet seviyesine göre dört kategoride acil müdahale planı bulunuyor. Çin Yurttaşlık İşleri Bakanlığı deprem bölgesine 5 bin çadır gönderdi.

PEKİN'DEKİ BAĞIMSIZ DEPREM DEĞİL-

Çin Deprem Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Sichuan'da meydana gelen depremden 7 dakika sonra başkent Pekin'de meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki sarsıntının bağımsız bir deprem olmadığını, Sichuan'daki deprem tarafından tetiklendiğini açıkladı.

Bu sarsıntı başkente paniğe yol açtı ve özellikle yüksek binalarda bulunanlar sokaklara döküldü.

SON GELEN RAKAMLAR

 Çin'de meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 9 bine yaklaştığı açıklandı.
Depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 8 bin 533'e yükseldiği duyurulurken, ölü sayısının daha da artmasından korkulduğu açıklandı. Yalnızca depremin merkez üssü Scihuan eyaletinin başkenti Chengdu'daki ölü sayısına, henüz haber alınamayan 112 bin nüfuslu Wenchuan kasabasındakilerin eklenmesiyle ölü sayısının çok daha yukarılara çıkacağı ifade ediliyor. Wenchuan'a giden tüm yolların kesildiği, yalnızca askeri helikopterler ve uçaklarla bölgenin havadan izlenebildiği belirtiliyor. Resmi haber ajansı Xinhua, depremin meydana geldiği bölgedeki binaların yüzde 80'inin yıkıldığını, en az 10 bin kişinin de yaralanmış olabileceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Ajanslar
 



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,297 µs