En Sıcak Konular

Mumcu'nun gittiği düğünde G-3 şov!

12 Mayıs 2008 20:32 tsi
Mumcu'nun gittiği düğünde G-3 şov! Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun katıldığı, Batman'daki köy düğününe silahlar damgasını vurdu.

Anavatan Partisi Batman İl Başkanı Kemal Tarhan'ın oğlunun düğününde kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaya Erkan Mumcu da katıldı. Mumcu'nun halaya katılmasıyla birlikte eli silahlı şahıslar meydana çıktı. Sıkılan mermilerin ardı arkası kesilmedi. Şarjörlerin biri doldu biri boşaldı. Düğünde sadece tabancalarla ateş edilmedi. Güvenlik güçlerinin kullandığı uzun namlulu silahlarla da ateş edildi. Elinde G-3 bulunan bir kişi düğün boyunca havaya mermi sıkarak şov yaptı. Gece boyunca silah seslerinin susmadığı düğünde Mumcu, çifte nasihatte bulunarak evlilik cüzdanını da çiçeği burnundaki gelin Emel Tarhan'a teslim etti.

Batman'da Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da katıldığı köy düğününde uzun namlulu silahlarla havaya ateş açılması yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi; Askerlerin kullandığı G3'ler sivil vatandaşların eline nasıl geçti?

MKE yetkilileri konuya ilişkin, sivil vatandaşların bu silahı temin edemeyeceğini, uzun namlulu silahların sadece askerler tarafından alınabileceğini belirtti. Düğünde havaya ateş açan batmanlı ailenin 1994 - 1996 yılında koruculuğu üstlendiği ve bölgede askerle birlikte güvenliği sağladığı öğrenildi. Silahların da o dönemde temin edildiği iddia edildi. 12 yıl önce koruculuğu bırakan bir ailede bu silahların neden bırakıldığı ise bir başka soru işareti. Batman Valisi Recep Kızılcık geçmişte koruculara G-3 silahı verildi ancak şu anda verilmiyor. Terörün yoğun olduğu dönemlerde bu silahlar ruhsatlı olarak koruculara verilmiştir. Ruhsatlı olduğu için bu silahları koruculardan geri toplama işlemi yapılmıyor.

Düğünde G-3 Piyade tüfeğiyle ateş edilmesi akıllara birçok soruya da beraberinde getirdi. Çünkü Türkiye'de G-3 silahı sadece askerlere veriliyor.Yani Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) tarafından sadece Milli Savunma Bakanlığı'na satılıyor. Terörle mücadelede kullanılan bu silah Batman'da bir düğünde sivil vatandaşların elinde boy gösterdi.

MKE: "G3 SİLAHLARI SADECE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA VERİYORUZ"
MKE yetkilileri konuya ilişkin, sivil bir vatandaşın bu silahı temin edemeyeceğini, uzun namlulu( MP5 - G3) silahların askerlere ve Genelkurmay'ın izni tabii olmak sureti ile sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki kamu kuruluşlarına (bankalar, barajlar vs...) verildiğini belirtti.

BATMAN VALİSİ:"GEÇMİŞTE KORUCULARA VERİLDİ ANCAK ŞU ANDA VERİLMİYOR"
Batman Valisi Recep Kızılcık, geçmişte koruculara G3 silahı verildiğini ancak şu anda verilmediğini belirterek,"Bu aile, bu silahları büyük ihtimalle koruculuk yaptığı yıllarda temin etmiştir.Terörün yoğun olduğu dönemlerde bu silahlar ruhsatlı olarak koruculara verilmiştir. Ruhsatlı olduğu için bu silahları koruculardan geri toplama işlemi yapılmıyor" dedi. Vali Kızılcık, ayrıca havaya ateş açanlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdiğini belirtti

EMEKLİ PAŞA KULOĞLU: "G-3 SİLAHLARI KÖY KORUCULARINA VERİLİR ANCAK GERİ TOPLANIR"
Konuya ilişkin sorularımızı yanıt veren Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, "G-3 silahları köy korucularına veriliyor ancak koruculuk süresi bittikten sonra geri alınır.Bu silahlar çalınmış olabilir ya da koruyuculuğu biten aile can güvenliği için bu silahların kendisine verilmesini istemiş olabilir."dedi

KORUCULARA NEDEN G-3 VERİLDİ TARTIŞMASI-
Düğünde havaya ateş açan Batmanlı ailenin 1994-1996 yılında koruculuğu üstlendiği ve bölgede askerle birlikte güvenliği sağladığı öğrenildi. Yaklaşık 20 yıl önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde köylünün bölgesel deneyimlerinden faydalanmak için oluşturulan Geçici Köy Korucularına Kalaşnikof ve G3 silahları verildiği iddia edilmişti. Zamanla bazı korucuların suça karışması neden ile bu iddia gündeme gelmiş ve tartışmalara neden olmuştu.

G3 NASIL BİR SİLAH?
G3, 7.62 mm'lik otomatik piyade tüfeği. 1950'lerde Alman silah üreticisi HK (Heckler & Koch GmbH) ile İspanyol devletine ait dizayn ve geliştirme ajansı CETME tarafından geliştirilmiştir.

Tanımı: 7.62 mm çapında, 102 cm uzunluğunda, 4,5 kg ağırlığında, şarjörle beslenen, hava ile soğuyan, barut gazının geri tepmesi ve icra yayının ileri itmesi ile tek tek veya seri olarak atış yapabilen bir yakın muharebe silahıdır.
Çap:7.62 mm
Namlu: 4 Yiv 4
Set Uzunluk: 102 cm
Ağırlık: 4,25 kg Boş, 4,5 kg dolu
Atış adedi: 500-600 Adet / dakika
Şarjör Kapasitesi : 20 adet
Etkili Menzil : 400 m
Azami Menzil: 3700 m
Mermi Çıkış Hızı : 800 m/sn
Günümüzde G3 tüfekleri bir sürü varyasyonlarıyla birçok ülkede hizmettedir. Türkiye de G3 kullanan ülkeler arasındadır. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu(MKE), G3A7 adlı tüfeğin lisansını alarak üretmektedir ve TSK tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. G3A7, G3A3 modelinin MKE tarafından geliştirilmiş versiyonudur.

haber7



Bu haber 1,371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs