En Sıcak Konular

Suriye: Saldırılar kabul edilemez

12 Mayıs 2008 19:56 tsi
Suriye hükümeti Lübnan'da başlayan şiddet olaylarının ardından Suriyeli işçilere yönelik yapılan saldırıları kabul edilemez olarak nitelendirerek yetkililerin bu konuda önlem almalarını istedi.

Suriye Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bazı gruplar tarafından Suriyeli işçilere çeşitli saldırılar yapıldığı savunularak," Lübnan'da çalışan vatandaşlarımız çeşitli saldırılara maruz kalıyor. Suriye hükümeti olarak Lübnan'daki yönetimin bu saldırıları gerçekleştiren şahısları bulmasını istiyoruz. Ayrıca Lübnan'da çalışan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasını bekliyoruz. Bu hem Arap hem de dünya çalışanları ile ilgili anlaşmaların gereğidir." denildi.

Suriye Çalışma Bakanlığı Lüban'da çalışan vatandaşlarının çeşitli grupların saldırılarına uğradığını savunuyor. Lübnan'da yönetime yakın gruplar Lübnan'ın içinde bulunduğu durumdan Suriye'yi sorumlu tutuyor. Bu gruplar Suriye'yi Hizbullah'a destek vererek ülkedeki siyasi istikrarı baltalamakla suçluyor. Öte yandan dün Kahire'de toplanan Arap Dışişleri Bakanları toplantısı'na Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim iştirak etmedi. Suriye bu konuda açık bir karşı duruş sergiledi. Diplomatik kaynaklar Suriye'nin bu tavrıyla Şam'da gerçekleştirilen Arap Birliği Zirvesi'ne katılmayarak Suriye'yi Lübnan'daki istikrarsızlığın sorumlusu olarak gösteren Mısır ve Suudi Arabistan'a karşı bir mesaj niteliği taşıdığı konusunda fikir beyan ediyor.
 
Zaman



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs