En Sıcak Konular

Vekillere dokunulamıyor!

12 Mayıs 2008 17:24 tsi
Meclis’te 76 dokunulmazlık dosyası var. Dosyalar askıda... Ama dokunulamayacak. Bakın neden;

TBMM’de yeni 76 dokunulmazlık dosyası var. Ağırlıklı olarak DTP’lilerin dosyaları... Bir kısmı bölücülük propagandası iddiasıyla hazırlanan fezlekelerin DTP’lilere ait kısmı 51 adet dosya. Ama bu dosyalar da işleme alınamıyor.

Çünkü, 3 Kasım seçimlerinde dokunulmazlıkları kaldıracağım sözü veren Başbakan Erdoğan ve AK Parti, dokunulmazlıklar konusunda farklı bir politikaya dönüş yapmıştı. CHP’nin tüm eleştiri ve talebine karşın, Erdoğan dokunulmazlıkları kaldıran düzenlemeyi yapmadığı gibi, aralarında başbakanın dosyalarının da bulunduğu mevcut dokunulmazlık dosyalarını da Genel Kurul’a indirtmedi.

YİNE ERTELENECEK
TBMM Adalet-Anayasa Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon bu ay içerisinde toplanarak, aralarında ağırlıklı olarak 17 DTP’li milletvekiline ait 51 dosyanın bulunduğu toplam 76 dosya hakkında kararını verecek. Ama beklenen yine bu dosyaların dönem soruna bırakılmasına ilişkin karar alınacağı yönünde.

ERTELENMİŞ ESKİLER
Komisyon, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu dosyalarla ilgili, 3 ayrı hazırlık komisyonunun verdiği "milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının dönem sonuna ertelenmesi" yönündeki raporları görüşerek benimsemişti. CHP, MHP ve DTP'nin muhalefet şerhi koyduğu 75 dokunulmazlık dosyaSI, AK Parti'lilerin oylarıyla dönem sonuna ertelenmişti. Sürpriz bir gelişme olmazsa bu kez de aynısı olacak ve DTP’lilerin dosyaları da Başbakan Erdoğan ve diğer AK Partililerin dosyaları gibi dönem sonuna ertelenecek.

İŞTE DOSYALAR
76 dokunulmazlık dosyası içerisinde ise AK Parti’li milletvekillerine ait 23 dosya bulunuyor. Dokunulmazlık dosyaları içinde, 17 DTP milletvekiline ait 51, CHP ve MHP’li milletvekillerine ait de birer dosya bulunuyor.

 DOSYALI VEKİLLER
Hakkında dokunulmazlık dosyası bulunan milletvekilleri ise şöyle:


AK Parti:  İstanbul Milletvekili Necat Birinci (15), Adana Milletvekili Necdet Ünüvar (1)
Konya Milletvekili Abdullah Cetinkaya (1), Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel (1)
Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan (2), Artvin Milletvekili Ertekin Çolak (1), Sivas Milletvekili Selami Uzun ile İstanbul Milletvekili İrdis Naim Şahin (1), Ağrı Milletvekilleri Fatma Salman Kotan ile Hanifi Alır (1)

 DTP: Muş Milletvekili Sırrı Sakık (8), Muş Milletvekili Nuri Yaman (2), Mardin Milletvekili Ahmet Türk (1), Mardin Milletvekili Emine Ayna (3), Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk (4), Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak (1), Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş (2), Van Milletvekili Özdal Üçer (4), Van Milletvekili Fatma Kurtulan (3), Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır (3), Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan (1), Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş (7), Siirt Milletvekili Osman Özçelik (4), Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis (3)
İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel (2),Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici (2), Batman Milletvekili Bengi Yıldız (1)

MHP: Niğde Milletvekili Mümin İnan (1)

CHP:  Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya (1)

 İnternethaber



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,990 µs