En Sıcak Konular

Tuğçe Baran Vatan'a laf söyletmedi

12 Mayıs 2008 16:30 tsi
Tuğçe Baran Vatan'a laf söyletmedi Bir aydır yazıları Vatan Gazetesi'nde yayınlanmayan sanal yazar Tuğçe Baran, yazılarından dolayı gazete yönetimi ile ters düştüğü ve aslına dönme iddialarını cevapladı...

Vatan Gazetesi’nin sanal yazarı Tuğçe Baran yazılandan dolayı gazete yönetimi ile ters düştüğü ve "Kendi kimliği ile yazmak isteyince veto edildi", iddialarını yalanladı.

Uzun zamandan beri Tuğçe Baran adıyla Vatan’da yazan Mutlu Tönbekici haber7.com’a konuştu. 14 Nisan’dan beri Vatan’da yazısı yayınlanmayan Baran, şu anda elinde iki işi olduğu için bir süre yazı yazmaya ara verdiğini fakat yakın zamanda tekrar yazacağını kaydetti.

ASLA VETO YEMEDİM

Mutlu Tönbekici olarak yazmak isteğinin Vatan yönetimi tarafından kabul edilmediği bu yüzden de yazılarına ara verdiği söylenen baran, hakkındaki iddiaları yalanlayarak şöyle konuştu: “Bu iddialar gerçek değil. Veto falan yalan. Benim başka bir işim daha var. İki işi birden yapıyorum. “Küçük Oteller” kitabının editörlüğünü yapıyordum. Çok yoğun bir işti bu. Bir süre bu sıkışıklıkta, Vatan yönetiminden izin istedim. Sağ olsunlar onlar da verdiler. Benim Vatan’la en küçük bir anlaşmazlığım yok. Severek isteyerek orada yazmaya devam ediyorum. Yazmaya da devam edeceğim.

“TÖNBEKİCİ OLARAK DÖNMEYİ KONUŞUYORUZ”

Yazılarına Tuğçe Baran ya da Mutlu Tönbekici olarak devam edip etmeyeceği konusunda net bir şey söylemeyen yazar, bu konudan dolayı ne olursa olsun Vatan tarafından herhangi bir veto ile karşılaşmadığını belitti. Tuğçe Baran veya Mutlu Tönbekici olarak devam etme konusunda net bir kararının olmadığının da altını çizen Tuğçe Baran mahlaslı Mutlu Tönbekici sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuyu düşünüyoruz. Tartışıyoruz. Sadece olabilir ya da olmayabilir konusunda sohbetler ediyoruz. Vatan yönetimi ile bu yüzden böyle bir anlaşmazlığımız olduğu ve beni veto ettikleri yalan. Tayfun bey bana çok anlayışla yaklaştı. Bir sürpriz olabilir ama olamaya bilir de.”

“VATAN ÖZGÜR BİR GAZETE”

Yazılarından dolayı Vatan’ın yönetimi ile sert düştüğü iddialarına açıklık getiren Tönbekici, Vatan’ın düşünce özgürlüğü konusunda çok rahat bir gazete olduğunu ifade etti. Vatan tarafsızlığını koruyor diyen Tönbekici, “Bu yüzden de benim yazılarıma hiçbir şekilde ses çıkartmadılar” diye konuştu.

SATIŞLA ALAKASI YOK

Yazılarına ara verme tarihi ile Vatan’ın Doğan Medya Grubuna satılma tarihinin tamamen tesadüf olduğunu belirten yazar, “Ben satıştan sonra da yazmaya devam edebilirdim ama gerçekten çok yoğundum ve iki işi aynı anda yürütemeyeceğim için mecburen bir süre ara verdim. Aksine gazete yazmamı ısrarla istedi.” diye konuştu.

haber7



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs