ülkücü gücü | " /> ülkücü gücü | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un ülkücü gücü

12 Mayıs 2008 12:58 tsi
Ergenekon'un ülkücü gücü Ergenekon Terör Örgütü Ülkücülerden oluşan bir kuvvet için nasıl çalışmalar yaptı. Devlet Bahçeli bunu engellemek için neler yaptı...

MHP Ergenekon operasyonuna hep mesafeli durdu. Yorum yapmak istemedi. Gerekçe olarak da, devam eden bir operasyon hakkında açıklama yapmanın doğru olmadığını gösterdi.

Hükümetin Ergenekon operasyonuna, muhalefetin ise kapatma davasına sarıldığı günlerde, Kırmızı Çizgi, yürütülen Ergenekon Operasyonu hakkında hazırlanan ilk rapordan bazı bilgilere ulaştı.

Ulaşılan bilgiler operasyonda ele geçirilen arşiv ve dinleme kayıtlarına dayanıyor. Raporda, Ergenekoncuların, Türkiye içinde ne gibi yasa dışı faaliyetlerde bulanacağı gözler önüne seriliyor. Ele geçirilen belgelere göre, Ergenekon çetesinin büyük bir organizasyon olduğu hemen anlaşılıyor.
Çete hakkındaki rapora göre, Ergenekon çetesi 3 ana başlık altında örgütlenmiş. Birincisi; Analiz, ikincisi; Lobi ve üçüncüsü “Mafia ve Devletin Yeniden Yapılanması için Öneriler”…

Analiz, Ergenekon yapılanmasının kuruluş amaç ve hedeflerini belirliyor. Lobi ise, yapılanmanın Sivil Toplum Örgütleri (STK) ayağını oluşturuyor ve STK yapılanmaları üzerinde yürüteceği faaliyetleri belirliyor. “Mafia ve Devletin Yeniden Yapılanması için Öneriler” başlıklı üçüncü kısım ise, illegal terör ve suç örgütlenmesi kurarak devletin yönetilmesine ilişkin esasları belirliyor.

Ergenekoncular, MHP’li gençlerden Kuvayı Milliye Cephesi oluşturmayı planlamış

Ele geçen dokümanlarda ülkücü camiayı yakından ilgilendiren bir bilgide yer alıyor. Dokümanlara göre, Ergenekoncular “Kuvayı Milliye Cephesi” adı altında yasa dışı bir kuvvet oluşturmayı planlıyor. Bu kuvvet için, sokaktaki başı boş gençler ile ülkü ocaklı gençlerin kullanılması hedeflenmiş. Başı boş işsiz ve umutsuz gençler ile Ülkü Ocaklarının etkisindeki gençliğin eğitilmesi suretiyle, Kuvayı Milliye Cephesi’nin kurulması amaçlanmış. Rapora göre, MHP yönetimini ılımlı bulan ülkücü gençler, Ergenekoncuların hedef kitlesi…

Ergenekoncular, ülkücü camiada “Ömer Ulusoy” tipi gençler arıyordu

Geçtiğimiz ay, Akdeniz Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan çatışmada, öğrenci olmayan ve üniversiteye dışarıdan gelerek öğrencilere ateş açan, Ömer Ulusoy, Ergenekoncuların aradığı tipteki bir isim. Zira, Ulusoy bozuk bir psikolojiye sahip. Ülkücü camiada da bir dönem bulunmuş. Ayrıca camiayı da ılımlı buluyor.

Raporda, ulusalcı söylem doğrultusunda işlenen Rahip Santoro cinayeti, Dink Cinayeti, Malatya Zirve Yayınevi’ne yapılan saldırılara atıfta bulunarak şu yorum yapılıyor: …Bu saldırılarda, ailevi sorunları bulunan, agresif ve bozuk psikolojide, Ülkücü camia ile bir dönem temas kurmuş; ancak bu çevreyi ılımlı bulduğu için uzaklaşmış, ekonomik sıkıntı çeken, gizli örgüt yapılanmalarına karşı ilgili ve meraklı, maddi ya da konum elde etme amaçlı eylem gerçekleştirmeye açık profile sahip telin müsait gençler tarafından gerçekleştirilmiş olmasının bu açıdan dikkat çekici olduğu…”

Bahçeli’nin tavrı Ergenekoncuların planı bozdu

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ülkücüleri sokağa çekmek isteyenlere karşı, ülkücü gençleri sürekli uyardı. “Ülkücülerin elinde silah değil, bilgisayar olmalı” dedi. Ülkücü gençliğin asıl hedefinin kendisini iyi yetiştirmesi olduğuna vurgu yaptı. Teşkilatlarına gönderdiği genelgelerle, camiaya sızmaya çalışan ya da ülkücü gençleri yasa dışı faaliyetlere yönlendirmek isteyenlere karşı uyanık olunmasını istedi. Bahçeli’nin bu tavrı, Ergenekoncuların ülkücülerden oluşturmayı düşündüğü “Kuvayı Milliye Cephesi” planlarını suya düşürdü.

Ergenekoncular, naylon terör örgütleri ve mafya grupları ile gerektiğinde siyasilere suikast yapmış

Rapora göre, Ergenekoncular hedeflerine varabilmek için, her türlü yasa dışı faaliyetin içinde yer almayı uygun buluyor. Bunun içinde, Naylon terör örgütleri ve Mafya grupları oluşturarak eylem yapmak da var. Ergenekoncuların amaçları arasında, illegal naylon terör örgütleri ve Mafya grupları ile işbirliği yapılarak, uyuşturucu ve para akışının kontrol altına alınması da var.

Ergenekon anlayışı bununla da sınırlı kalmıyor. Raporda, “Ergenekon anlayışı doğrultusunda, kişisel çıkarlar adına siyasete yönelmiş ve hedefe ulaşabilmek adına her şeyi mubah sayan siyasilerin engellenmesi için gerektiğinde suikast düzenlenebileceği…” bilgisi yer alıyor. Ergenekon yapılanması bir yanda ülke içerisinde terör örgütleri kurulması ve desteklenmesini öngörürken, diğer taraftan da gerektiğinde siyasi suikastlarda bulunmasını zaruri görüyor.

Ergenekoncular, kaos çıkarmak için, Genelkurmay Başkanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı arasındaki
tüp-geçide bomba koyma planı yapmış
Baskınlarda ele geçen “Özel Kuvvetler
Komutanlığı’na ait ‘gizli’ Gayri Nizami Harp Planları” evraklarında Ergenekoncuların; hükümetin yıpratılması için Genelkurmay başkanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı arasındaki tüp-geçide bomba bırakılmasını planlandığı ortaya konuluyor. Bu plana ilişkin kroki ve eylem hazırlığı çalışması bile yapılmış.

Ergenekoncular, ortak siyasi görüşe uygun siyasilerden oluşan bir Meclis için çalışmış

Ergenekon Analiz isimli dokümanda, siyasi suikastlara gerek duyulmaması için yapılması gerekenlerde sıralanmış. Bunun için, siyasi portrelerin çok ciddi biçimde analiz edilmesi ve ortak ideallere uygun siyasilerin seçim kampanyalarının organize edilmesi gerektiği belirtilerek, “Bu organizasyon sayesinde ortak ideallere mensup siyasiler, parlamentoda etkin ve güçlü bir biçimde yer alabilmeleri sağlanmalı. Böylelikle Parlamento, ülke çıkarlarına uygun biçimde işler hale getirilmeli, içte ve dışta saygın bir etkinliğe kavuşturulmalıdır…” ifadesine yer verildi.

Agah Beray/Kırmızıçizgi Dergisi



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs