En Sıcak Konular

CHP'nin cami düşmanlığının belgesi !

12 Mayıs 2008 12:49 tsi
CHP'nin cami düşmanlığının belgesi !
Çankaya'da cami inşaatını mühürleyen CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, imzaladığı belge ortaya çıktı.

Çankaya'da cami inşaatını mühürleyen CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, 2004 yılında Belediye Encümeni'nin yıkım kararı aldığı ve Danıştay tarafından yıkımı onanan kanunsuz meyhaneye ise yıllardır dokunmadığı ortaya çıktı.

Vakit Gazetesi'nin haberine göre medyada yer alan haberlerinden ardından aynı gün 29 yıllık Köşk Camii'nin yeniden inşaasını durduran CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, hakkında Danıştay'ın 2004 yılında onayladığı ve Belediye Encümeni'nin 18.09.2003 tarihli tespit tutanağıyla yıkım kararı bulunan kanunsuz meyhaneyi 5 yıldır yıkmıyor.

Kızılay Milli Mücadele Caddesi üzerindeki bir binada, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)'nin üst katından yıllardır ruhsatsız ve kaçak bir yapı olarak faaliyet gösteren meyhane, 300 metre yakınında bulunan Çankaya Belediyesi tarafından kollanıyor. Birliğin, defalarca şikayette bulunduğu kaçak yapı ile ilgili Danıştay'ın ve Belediye Encümeni'nin 18.09.2003 tarih ve 2857 sayılı tespit tutanacağı ile yıkım kararına rağmen Çankaya Belediyesi'nin yıkımı gerçekleştirmemesi üzerine TYB, İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlığın da konuyu Ankara Valiliği'ne bildirmesi üzerine valilik konuyla ilgili açıklamada bulundu.

'YIKIMI YAPILACAK BÖLÜMÜN KAPISI KAPALI'

CHP'li Çankaya Belediyesi, kaçak olduğunu kabul ettiği meyhanenin yıkımını niçin gerçekleştirmediği konusunda gerekçesini açıklayan Ankara Valiliği, TYB'ye gönderdiği yazıda, 'Söz konusu adrese gidildiği anacak bağımsız bölüm kapısının kapalı olması ve mal sahiplerinin kimsenin bulunmaması nedeniyle yıkım işlemlerinin ileri bir tarihe ertelendiği belirtilmektedir' dedi.

 

 

Samanyolu haber



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,836 µs