En Sıcak Konular

İşte YouTube olayının perde arkası

12 Mayıs 2008 10:35 tsi
Telekomünikasyon Kurumu İkinci Başkanı Galip Zerey, kapatmalarla gündeme gelen video paylaşım sitesi Youtube ile ilgili ilginç bir bilgi verdi.

TK İkinci Başkanı Galip Zerey, kapatmalarla gündeme gelen video paylaşım sitesi Youtube'un Türkiye'yi ciddiye almadığını söyledi. Zerey, sitedeki videolarla ilgili yaşanan sorunlarda Türkiye'de irtibata geçilebilecek bir yetkilinin olmadığını belirterek, "Youtube'un pek çok ülkede temsilcileri var. Ama Türkiye konusunda ağırdan alıyorlar. Bizi sadece siteyi kapattığımız zaman ciddiye alıyorlar" dedi.

GÜÇ GÖSTERİSİ

Özellikle Atatürk'e hakaret içeren videolar nedeniyle sık sık Türkiye'den erişimi engellenen Youtube son olarak geçtiğimiz hafta içerisinde bir kapatma ile daha karşı karşıya kaldı. Konuyla ilgili eleştirilerin odağı haline gelen Telekomünikasyon Kurumu adına açıklama yapan Zerey, şöyle konuştu:

"Biz uluslararası bir organizasyonuz, uluslararası bir web sayfasıyız. Sizin gücünüz bize yetmez' anlayışı var. Olay bir nevi güç gösterisine dönüşüyor. Biz de tabi bu durumda gücümüzü kapatarak gösteriyoruz. Koşa koşa geliyorlar. Kapattığınız andan itibaren çok ciddileşiyorlar. Açmak da çok zor. Kapatırken mahkeme kararı ile kapatıyorsunuz. Açarken de mahkeme kararı gerekiyor. Aslında yargı süreci bu konuda çok hızlı işliyor. Ama 3 gün kapalı olması, 4 gün kapalı olması bile büyük kayıp. Ben ilerde birbirimizi daha iyi anlayacağımıza ve daha ciddi duracaklarına inanıyorum. Çünkü bu kapatmalar çok ciddi zarar veriyor siteye. Büyük reklamlar alıyorlar ve bunu kaybediyorlar."

samanyolu haber



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,725 µs