En Sıcak Konular

UNESCO'dan kültür mirası için teşekkür

11 Mayıs 2008 19:59 tsi
UNESCO Dünya Kültür Mirası Başkanı Francesco Bandarin, İstanbul'daki tarihi eserlerin korunması için hükümetin ve eserlerden sorumlu yetkililerin takındıkları tavra teşekkür etti.

Bandarin, bir süredir İstanbul'da incelemelerde bulunan heyete eşlik etmek için İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'na saat 17.30'da Air France'a ait tarifeli uçakla gelen Bandarin, İstanbul'daki tarihi eserlerin korunması konusunda hükümete ve eserlerden sorumlu yetkililere gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti.

Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı tarafından karşılanan Bandarin, basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu. Bandarin, İstanbul'da bulunma amaçlarının tarihi eserlerin korunması konusunda yapılacak çalışmalarda işbirliğinin sağlanması olduğunu ifade etti. Bandarin, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ziyaretler İstanbul'a verilen değerin ifadesi. İstanbul'la ilgili çok sayıda ilerleme kaydedildi. Gerek hükümetin gerekse diğer yetkililerin İstanbul'daki eserlerin korunması için takındıkları tutumdan dolayı teşekkür ediyorum ve bundan dolayı çok memnunum."

İstanbul ile ilgili hazırladıkları rapordaki hususların yarın netleşeceğine değinen Bandarin, yapılan çalışmaların bir adım olarak değerlendirilmemesi gerektiğini yapılanların bir sürecin parçası olduğuna vurgu yaptı. İstanbul'daki temasları kapsamında İstanbul Valisi Muammer Güler'le bir araya geleceklerini de sözlerine ekleyen Bandarin, "UNESCO'nun bir heyeti birkaç gündür İstanbul'da çalışıyor ben de bu heyete katılmak için İstanbul'a geldim. İstanbul'daki tarihi eserlerin önemine binaen ben de bu ekibe katılmak istedim. Bugüne kadar heyet çok sayıda ziyaret ve görüşmeler yaptı" şeklinde konuştu.

Ajanslar
 



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs