En Sıcak Konular

İzmir'de üç gence karakolda işkence

11 Mayıs 2008 18:25 tsi
Polisin savcıya sunulan iddianamesinde, gençlerin kendilerinde olmadığı ve vücuttaki darp izlerini de kendilerini paralayarak oluşturdukları iddia edildi. Ancak gençlerin de ifadesini dinleyen savcı bu işkence izlerini çocukların yapamayacağını belirterek

Geçtiğimiz perşembe saat 23.30’da İzmir’in Çiğli Güzeltepe mahallesindeki Şehit Erdal Kılıç Polis Karakolu önünde üç genç “Ayaklar baş olsun polis defolsun”, “Faşist polis defol” diye slogan attıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Yaşları 15 ile 17 arasında değişen D.Ö, V.Ö, K.K.’nın ailelerine haber verilmedi, telefonlarına el konuldu ve gençlere işkence yapıldı. Gençlerin anlatımına göre yangın tüpleriyle, silah dipçikleriyle ve coplarla saldıran 10 civarında polis, gençlere gece boyunca su ve yemek de vermedi.

Çocuklarından haber alamayınca karakola başvuran aileler, cuma günü, çocuklarının gözaltında olduğunu öğrendiler. Ailelerin olaydan haberdar olması üzerine, gençleri keyfi şekilde gözaltına alarak işkence yapan polis gözaltı prosedürünü başlatarak, cuma günü öğlen saatlerinde gençleri İzmir Karşıyaka Adliyesine götürüp savcılığa çıkardı.

Polisin savcıya sunulan iddianamesinde, gençlerin kendilerinde olmadığı ve vücuttaki darp izlerini de kendilerini paralayarak oluşturdukları iddia edildi. Ancak gençlerin de ifadesini dinleyen savcı bu işkence izlerini çocukların yapamayacağını belirterek polisler hakkında soruşturma istemini belirtip çocukları adliyeden serbest bıraktı.

Gençler serbest bırakılmalarının ardından Çiğli Halkevi’ni arayarak haber verdiler. Bunun üzerine çocukların ailesi ile görüşen Halkevciler, İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi aracılığıyla gençlerin resimleri ve ifadeleri ile birlikte savcılığa ayrı bir suç duyurusunda bulunulmak üzere bir dosya hazırladılar.

Çiğli Halkevi daha sonra diğer demokratik kitle örgütlerine de ulaşarak bir basın açıklaması çağrısı yaptı. İzmir’in emek ve demokrasi güçleri, işkence olayını protesto etmek için 12 Mayıs pazartesi günü saat 12.30’da, gençlere işkence yapılan Çiğli Güzeltepe Şehit Erdal Kılıç Polis Karakolu önünde olacak.

Sendika.org



Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    35,460 µs