En Sıcak Konular

Başbakan'a mektup yazdı, işten kovuldu

11 Mayıs 2008 18:20 tsi
Trabzon Müze Müdürlüğü'nde temizlik şirketi işçisi olarak çalışan 24 yaşındaki Sezen Baki, aylık ücretini alamadığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazıp yardım isteyince işten çıkarıldı.

Yaklaşık 2 yıl boyunca ‘Ata Temizlik Şirketi'nin elemanı olarak Trabzon Müze Müdürlüğü’nde çalışan, 2.5 aylık ücretini alamayınca bir arkadaşının önerisi üzerine 25 Ocak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazan Sezen Baki, parasını alamadığını ve mağdur olduğunu anlattı; kendisi gibi çalışan 5 arkadaşının sosyal haklarının korunmasını belirterek yardım istedi. Mektuba yanıt gelirken Başbakanlık İletişim Merkezi, bir yazı ile Trabzon Valiliği'ne durumu bildirdi. Valilik de, Trabzon Müze Müdürlüğü ile Ata Temizlik Şirketi'ne birer yazı yazarak sorunun halledilmesini istedi. Yazının şirkete ulaşması ardından, 7 Nisan'da Sezen Baki'nin işine son verildi. İşten çıkartılığını duyunca çok şaşırdığını anlatan Sezen Baki, “Başbakanımıza çok güvendiğim için yardım talep ettim. Mektup kendisine ulaşıp- ulaşmadığını bilmiyorum. Ama Başbakanlık İletişim Merkezi mektubumu işleme koyarak sorunun çözümlenmesi için Trabzon Valiliği'ne yazı yazdı. Yazının bir örneği bana da geldi. Ama buna karşılık çalıştığım şirket benim işime son verdi. Şaşkına döndüm. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Şirketin kendisini işten çıkartmış olmasına rağmen çıkışını vermediğini öne süren Sezen Baki, “Hâlâ daha çalışıyor göründüğüm için babamdan kalan yetim maaşını da alamıyorum. Şirket çıkışımı vermediği için tazminatımı da ödemiyor. Hem babamdan kalan maaşı alamıyorum, hem de işimden oldum. Çok zor durumdayım” diye konuştu. Ata Temizlik Şirketi sahibi Yüksel Aktaş ise, işçilerine ödemelerin biraz aksayacağını söylediğini belirterek, “Birinin beni şikayet ettiğini öğrendim. İşçileri toplayıp, ‘Kim şikayet etti hemen şimdi söylesin. Bir şey demeyeceğim ama daha sonra öğrenirsem işten kovarım’ dedim. Kimseden ses çıkmadı. Daha sonra Trabzon Özel İdaresi'nden gelen bir yazı ile Sezen hanımdan tarafından şikayet edildiğini öğrendim. Bende işçilere daha önce söylediğim gibi işten çıkarttım. Sezen hanıma hiçbir borcum yoktur. Tüm alacakları ödenmiştir. Olay bu boyuta geldiği için üzgünüm” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs