ayrıcalıklı' bir asker mi? | " /> ayrıcalıklı' bir asker mi? | "/>

En Sıcak Konular

Demirtaş 'ayrıcalıklı' bir asker mi?

11 Mayıs 2008 17:59 tsi
Demirtaş 'ayrıcalıklı' bir asker mi? DTP'nin eski genel başkanı Nurettin Demirtaş kışlada "ayrıcalıklı piyade" mi? Demirtaş'ın ağabeyi DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş'ın bu soruya cevabı şöyle...

DTP olarak Demirtaş için güvenlik önlemi talepleri olmadığını anlatan Selahattin Demirtaş, “13 yıl yattığı cezaevindeki durumdan dolayı sağlık sorunları sürüyor. Ama morali iyi” dedi.

Diyarbakır’da incelemelerde bulunan DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, aylardan bu yana yaptıkları açıklamalar ile bahar aylarında çatışmaların yoğunlaşacağı kaygısını dile getirdiklerini ve bu kaygının herkes tarafından bilinmesini istediklerini belirterek, şöyle dedi:

“Çatışmalar yoğunlaşmadan barış girişimleri, siyasi ve barışçı çözüm girişimlerinin yoğunlaşması gerektiğini ifade ettik. DTP olarak önemli girişimlerde bulunduk. Devletin en üst düzeyi ile görüşmeler talep ettik. Bunların bir kısmı ile görüştük. Ancak Sayın Başbakan'ın bu konudaki görüşü son derece negatif ve süreci sekteye uğratan bir tavırdı. Ama niyahetinde barış mücadelesini kesintisiz sürmek zorundayız.”

DTP'li Demirtaş, bugünlerde yaşanan yatışmaların barışa ne kadar ihtiyaç duyulduğunun somut ve acı göstergesi olduğunu belirterek, “Her gün Türkiye'nin değişik kentlerine ocaklara ve annelerin yürüğine ateş düşmeye devam etmektedir. Mutlaka, ama mutlaka bir gün önce de olsa bu ateşi söndürmeli, çatışmaları durdurmalıyız” diye konuştu. DTP'de Nurettin Demirtaş’ın askere alınması ve istifası ile boşalan genel başkanlık yarışı ile ilgili bir soru üzerine DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, şöyle konuştu:

“DTP'de her üyenin genel başkan olma hakkı vardır. Bu son derece demakratik haktır. Şu anda genel başkanlık ve genel başkan yardımcılıkları için netleşen bir aday yoktur. Sayın Ahmet Türk ve Emine Ayna’nın adı geçiyor. Bu diğer üyeler gibi partiye emek veren onların da hakkıdır. Ama onlarla ilgilide netlik kazanan durum yoktur. DTP'de genel başkanlık, emek vermek ve gerektiğinde bedel ödemeyi gerektiriyor. Dolayısıyla herkes genel başkan olmak ister ama herkesin yapabiliceği bir iş değildir.”

"KIŞLADA FARKLI BİR UYGULAMA YOK"

Askere gitmemek için sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla yargılandığı davadan tahliye edilip Safranbolu 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda askere alınan eski DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın askerlik hizmeti ile ilgili soruyu yanıtlayan kardeşi Selahattin Demirtaş, “Kendisi ile telefonla görüşüyoruz, detayları bilmiyoruz. Kendisi kışla içerisinde normal askerlik hizmetini yapıyor. Bunun dışında kendisine yönelik özel uygulama yapıldığı bilgisini bize vermedi. Bizim bu yönde parti olarakta bir talebimiz olmadı” dedi. Demirtaş, DTP gibi TBMM'de grubu bulunan bir partide genel başkanlık yapmış olan Nurettin Demirtaş için bu sıfatı ile belki güvenlik tedbirleri alınmış olabileceğini de belirterek şunları söyledi:

“Kendisine yönelik askeri kışlada nefatif ne de pozitif bir ayrımcılık söz konusu değildir. Bu konu ile ilgili kendisinden bir bilgi almadık. DTP olarak Nurettin Demirtaş için kışlada güvenlik önlemi alınması diye bir talebimiz olmadı. Yasal olarakda bu mümkün değildir. Sağlık sorunları devam ediyor. 13 yıl cezaevinde yattı. Buna bağlı Akciğer ve nefes almada sorunları vardır. Bunun dışında morali iyi ve bir sıkıntısı yoktur.”

Hürriyet
 



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,577 µs