En Sıcak Konular

Massa Türklük yolunda...

11 Mayıs 2008 17:54 tsi
Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sini kazanarak 3. kez İstanbul Park Pisti'nde adını zirveye yazdırmayı başaran Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, fantastik bir yarış olduğunu söyledi ve ekledi...

Yarış sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Felipe Massa, McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un kendisini oldukça zorladığını kaydederek, ''Bu baskısı yarış boyunca devam etti. Oldukça hızlıydı ve beni geçti de. Ama ben kazanma fırsatım olduğunu düşünüyordum. Üç pit stop stratejisi iyimser bir strateji oldu onun için. Zor oldu ama başardım. Üçüncü kez Türkiye'de muhteşem bir yarış kazandım. Artık burada bir Türk pasaportu alacağımı düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Yarışta lastik seçiminde zorlandığını da anlatan Massa, yumuşak lastik tercih ettiğini belirtirken, sert lastik kullanan Lewis Hamilton'un ilk bölümde çok hızlı gittiğini gördüğünde ise ''Acaba yanlış bir karar mı verdik'' diye düşündüğünü kaydetti.

Massa yarıca, önlerindeki Monaco Grand Prix'sine de değinerek, orada McLaren Mercedes ekibinin oldukça güçlü olduğunu ifade ederken, kendilerinin de kazanmak için şanslarının bulunduğuna inandığını sözlerine ekledi.

HAMİLTON: ''ÇOK ZOR OLDU''

Yarışı ikinci sırada tamamlayan McLaren Mercedes ekibinin İngiliz pilotu Lewis Hamilton, zorlu bir yarış geçirdiklerini anlattı.

Elde ettiği dereceden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Hemilton, yaşadığı rekabete değinerek, ''Stratejimiz hayal kırıklığı yarattı. Daha fazla yakıtım olması nedeniyle sıralamada Kimi Raikkonen önüme geçti. Lastik seçimimin ise doğru olduğunu düşünüyorum. Orta sektörde zaman kazandım. Ferrarileri zorlamanın güç olacağını biliyorduk. Arabamın ayarları da çok iyiydi. Sert lastiklerle Massa'ya yetişebildim ve geçebildim de. Çok zor oldu. Sonuçtan dolayı mutluyum'' şeklinde konuştu.

Yarışta 3 pit stop stratejisi kullanmalarıyla ilgili olarak ise Hamilton, Bridgestone'un geçen yıl olduğu gibi lastik patlaması yaşanabileceği uyarısı nedeniyle güvenlik nedeniyle böyle stratejiye gidildiğini ifade ederken, ''Ama ne yazık ki bu durum bizi güçlü olmayan bir pozisyona götürdü yarışta. En iyisini yapmaya çalıştım'' dedi.

RAİKKONEN: ''ÜÇÜNCÜ OLMAKTAN MUTLUYUM''

Ferrari'nin Finli pilotu Kimi Raikkonen, yarışı 3. sırada tamamlamış olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Yarışta iyi bir start alamadığını ve ön kanadının hasar aldığını söyleyen Raikkonen, ''Değiştirmek zor olduğu için yarış boyunca aynı ön kanadı kullanmaya karar verdim. Buna rağmen puan alabildik. Kanadın kırık olması hiçbir zaman faydalı olmuyor. Zor bir hafta sonu yaşadık ama üçüncü olmaktan dolayı memnunum. Çok fazla puan da kaybetmedim'' şeklinde konuştu. 

Ajanslar



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs