En Sıcak Konular

Arap Birliği'nin gündemi Lübnan

11 Mayıs 2008 17:39 tsi
Arap Birliği'nin gündemi Lübnan Arap Birliği, Lübnan'da yaşanan olaylarla ilgili bugün Kahire'de olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Suriye hariç üye ülkelerin dışişleri bakanlarının katıldığı toplantıda, Lübnan'da sorunun çözümüne yönelik görüşmeler yapılacak.

Lübnan'da hükümetin, İran ve Suriye destekli Hizbullah grubu tarafından kullanılan bir telekomünikasyon ağının yasa dışı olduğunu ve devlet güvenliğini tehdit ettiğini belirterek bununla ilgili soruşturma başlatılacağını açıklamasının ardından gösteriye başlayan Hizbullah taraftarları Beyrut'ta bazı yerleri ele geçirmişti. Çatışmalarda şimdiye kadar en az 44 kişi ölmüş, 128 kişi de yaralanırken, son olarak Lübnan ordusu ülkenin kuzeyindeki çatışmaları durdurmak üzere bölgeye asker göndermişti.

Mısır ve Suudi Arabistan'ın çağrısıyla toplantı kararı olan Arap Birliği'nin dışişleri bakanlarını bir araya getiren toplantının başında konuşan birliğin dönem başkanı Cibuti'nin Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, Lübnan'daki sorunu çözmenin mümkün olduğunu; ancak "aşılması zor bir sayfaya doğru gidildiğini" açıkladı. Ali Yusuf, siyasi uyuşmazlıkların faturasının halka çıkacağı düşünüldüğünde barış yoluyla çözülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Toplantı sonunda birliğin, Lübnan'da taraflara, bir ulusal birlik hükümetinin kurulması ve Genelkurmay Başkanı Mişel Süleyman'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi için anlaşmaya varmaları konusnda çağrı yapaması bekleniyor.

Mısır ve Suudi Arabistan'ın toplantı çağrısı yaptığı dün de Amerikan yönetimi, Arap Birliği'nden Lübnan'daki olaylara müdahil olmasını istemişti.

zaman



Bu haber 287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs