En Sıcak Konular

Şehitliği ziyarete gelen aileler gece yarısı pansiyondan kovuldu

11 Mayıs 2008 17:11 tsi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Ali Akdemir, "içlerinde 3 tane başörtülü var" diye şehitliği gezmek için Sakarya'dan gelen 13 avukat ve ailelerinin pansiyonda kalmalarına izin vermedi.

Aralarında çocukların da bulunduğu 31 kişilik heyet, 24 saatlik yolculuğun ardından önceki gece yarısı rektörün gözü önünde pansiyona alınmayarak yorgun bir şekilde ortada bırakıldı. Avukatlar şaşkın bir şekilde 3 saat otobüste bekledikten sonra Güzelyalı'daki pansiyonun önünden ayrılmak zorunda kaldı. Rektörlüğün kâr amaçlı işlettiği Çanakkale'ye 10 kilometre uzaklıktaki Güzelyalı ilçesindeki pansiyonda önceden rezervasyon yaptıran avukatlar, şehir merkezine dönerek geceyi başka bir pansiyonda geçirdi. Avukatlar olayı bir 'insanlık ayıbı' olarak yorumladı.

Sakarya'da görev yapan 13 avukat, yanlarına eş ve çocuklarını da alarak 31 kişilik kafile halinde Çanakkale Şehitliği'ni gezmek üzere 8 Mayıs'ta yola çıktı. 9 Mayıs Cuma sabahı Çanakkale'ye ulaşan ekip, karşıya geçerek akşama kadar şehitlikleri gezdi. Gece saat 23.00 sularında da dinlenmek için önceden rezervasyon yaptırdıkları pansiyona geldi. Pansiyonda, 'bu kadarı da olmaz' dedirten bir olay yaşandı. Otobüse giren güvenlik görevlisi, avukat eşlerinden 3'ünün başının örtülü olduğunu, bu yüzden pansiyona giremeyeceklerini söyledi. Olaya tepki gösteren avukatlar, o sırada tesislerde bulunan ÇOMÜ Rektörü Ali Akdemir ile görüştü. Avukatların verdiği bilgiye göre Akdemir, uygulamanın doğru olduğunu söyleyerek, avukatlara yardımcı olmadı.

Gazetecilerin olaydan haberdar olması üzerine rektör, olayın gazete ve televizyonlara yansımaması şartıyla avukatları pansiyona alabileceğini söyledi. Avukat grubu ise rektörün bu teklifini kabul etmeyerek gece saat 01.00 sularında pansiyondan ayrıldı.

Tanıdıkları vasıtasıyla Çanakkale'de ayarladıkları başka bir pansiyonda geceyi geçiren heyet, dün sabah Sakarya'ya hareket etti.

Çanakkale'ye şehitleri ziyaret için geldiklerini söyleyen Sakarya Barosu avukatı Zafer Kazan, karşılaştıkları durumun büyük bir insanlık ayıbı olduğunu vurguladı. Pansiyona çok yorgun bir halde gittiklerini anlatan Kazan, "Oteller dolu olduğu için buraya gelmiştik. İçimizde çocuklar vardı. Gece yarısı dışarıda bırakılmamız, bir insanlık suçudur." dedi.

Avukatlardan Bilal Işık ise araçta bulunan çocukların çaresizlikten otların içine tuvaletlerini yaptıklarını aktararak, haklarını arayacaklarını vurguladı. Üniversite rektörü Akdemir ise basın danışmanı aracılığı ile konuyla ilgili gazetemize herhangi bir açıklama yapmayacağını bildirdi. 
 
Zaman



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,567 µs