En Sıcak Konular

Özel okul ücretleri açıklanıyor

11 Mayıs 2008 16:06 tsi
Başkent'teki özel okullar 2008-2009 yılı eğitim-öğretim yılı ücretlerini ilan etmeye başladı. Büyük Kolej, ilköğretim ve ortaöğretim ücretlerini geçen yıla göre yüzde 12, anasınıfı ücretini de yüzde 8 oranında artırdı.

Büyük Kolej, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında yıllık eğitim ücretlerini ana sınıfları (ilköğretim hazırlık) için KDV dahil 6 bin 325 YTL, ilköğretim 1, 2, 3 ve 4. sınıflar için KDV dahil 9 bin 525 YTL, ilköğretim 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için KDV dahil 11 bin 125 YTL, lise hazırlık ile 1, 2, 3 ve 4. sınıflar için KDV dahil 11 bin 425 YTL olarak belirledi.

Yemek ücretleri ise ilköğretim hazırlık ve ilköğretim 1, 2, 3 ve 4. sınıflar için KDV dahil 1625 YTL, ilköğretim 5, 6, 7 ve 8. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için 1850 YTL olacak.

Büyük kolej mezunlarının çocuklarına yüzde 10 indirim uygulanacak. Peşin ödemeli kayıtlarda Mayıs 2008'de yüzde 8, Haziran 2008'de yüzde 6 indirim uygulanacak.

Mevzuata göre özel okullar, kurslar ve dershanelerden oluşan özel öğretim kurumlarının, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı ücretlerini bu ay sonuna kadar ilan etmeleri gerekiyor.

''Özel Öğretim Kurumları Öğrenci Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği''ne göre, özel öğretim kurumları, ''sağladıkları eğitim ve öğretim imkanlarına, yatırım ve hizmetlere, personel ve işletme giderlerine, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün Nisan ayı itibariyle ilan etmiş olduğu o ildeki yıllık tüketici fiyat endeksine göre'' ücret tespit ediyor. Kurumlar, yaptıkları yatırımlara ilişkin bilgi ve belgelerini de valiliğe bildiriyorlar. O ilde ilan edilen yıllık tüketici fiyat endeksine ilave olarak, bu yatırımların en çok yüzde 10'u da eğitim ücretlerine yansıtılabiliyor. 

haber7



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,286 µs