En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı kaosu önledi

11 Mayıs 2008 16:01 tsi
Muhasebeciler ve yeminli mali müşavirlerin İstanbul Örgütü seçimlerinde, yönetimlerde ‘nispi temsili’ öngören yasayı veto eden Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Onursal Başkanı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün TÜRMOB yasasını veto etmesinin kaosu önlediğini söyledi.
Dün başlayan İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) 19. Genel Kurulu’nda konuşan Özyürek, yasanın daha çıkarken önemli eksiklikleri olduğunun bilindiğini, Cumhurbaşkanı’na yasayı veto ederek kaosu önlediği için teşekkür ettiğini söyledi ve şöyle devam etti:
“Yasayla ilgili mücadelemiz devam edecek. Parlamentoya geldiğinde yine mücadelemizi vereceğiz ve Anayasaya aykırı olduğuna inandığımız maddelerini CHP olarak kesinlikle Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. TÜRMOB camiasının ve odaların bir anlayışın, bir zihniyetin arka bahçesi olmaması için elimizden geleni yapacağız.”
İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan da Genel Kurul’daki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Meclis’e iade edilen serbest muhasebecilikle ilgili yasa çıkarılırken hükümetin hazırlık sürecine kendilerini katmadığını anlattı. Arıkan, “Yasanın gerekçesine, mesleğin ve ekonominin ihtiyaçlarına uygun düzenlemeler getirmemiştir. Mesleğin sorunlarını gündeme almamıştır. Hükümet, demokratik talep ve haklar konusunda kötü bir sınav vermiştir” dedi.
Söz konusu yasa, serbest muhasebeci ve mali müşavir odalarına ‘nispi temsil yöntemini’ getirdiği için eleştiriliyordu. Bu yöntem, seçimi kazanamayan grupların da aldıkları oy oranında yönetimde temsilini öngörüyordu.
Yasa, 1 Nisan’dan sonra, eski yasaya göre yapılmış genel kurulların da yenilenmesini içeriyordu. Bu madde de “yasanın geriye işletildiği” gerekçesiyle eleştiriliyordu. İSMMMO Genel Kurulunda seçimler bugün yapılacak.

Milliyet



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,001 µs