En Sıcak Konular

'Kadın turiste tecavüz' iddiası

11 Mayıs 2008 16:20 tsi
Motosikletiyle seyahat eden bir kadın turistin Yozgat'ta iki kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

DANİMARKA'dan bisikletiyle tek başına yola çıkarak Türkiye'ye gelen ve Kapokya'ya gitmeyi planlayan kadın turiste, Yozgat'ın Sorgun İlçesi yakınlarında mola verdiği bir çeşmenin başında tecavüz etikleri ileri sürülen 17 yaşındaki O.A. ile 22 yaşındaki F.Ş. gözaltına alındı.b

Kimliği açıklanmayan Danimarkalı kadın turist, önceki akşam Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Karaveli Köyü yakınlarında, Yozgat- Kayseri karayolu üzerindeki çeşme başında mola verdiği sırada kendisine iki kişinin tecavüz edip, ardından da parasını alıp kaçtığını iddia ederek, jandarmaya şikayette bulundu. Kapadokya'ya gitmeyi planlayan Danimarkalı kadın, verdiği ifadesinde, çeşme başında dinlendiği sırada yanına yaklaşan iki gencin kendisine tecavüz ettiğini, daha sonra da parasını alındığını anlattı. Danimarkalı kadın, zanlıların eşkalerini de jandarmaya verdi.

Bunun üzerine geniş çaplı araştırma başlatan jandarma ve polis ekipleri, kadın turistin verdiği eşkaller doğrultusunda O.A. ile F.Ş.'yi dün gece gözaltına aldı.

SORGULAMA SÜRÜYOR

Sorgun Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan O.A. ve F.Ş., Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Tecavüz zanlısı 2 zanlının sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.

Bu arada zanlıların üzerinden çıkan para ise turist kadına teslim edildi. Tecavüze uğradığını iddia eden Danimarkalı kadın turistin fotoğrafının ve görüntüsünün çekilmesini istemediği belirtilirken, ilçeden ayrılıp ayrılmadığıyla ilgili de açıklama yapılmadı.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Yozgat Valisi Amir ş iş ek, "Olay, henüz adli tahkikat sş recindedir" diyerek bilgi vermekten kaş ındı. Vali ş iş ek'in olayla ilgili gelişemeleri ve yeni bilgileri yoğun telefon trafiğiyle İş işleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine bildirdiği ş" ğrenildi. Vali Çiçek de güvenlik güçlerini uyararak, görüntü çekilmemesi kesinlikle engel olunmasını istedi.

Vatan

 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,846 µs