En Sıcak Konular

Savunmanın yeni yıldızı: Havelsan

11 Mayıs 2008 15:17 tsi
Savunmanın yeni yıldızı: Havelsan
Keşif gözetleme istihbarat ve komuta kontrol sistemleri ile savunma sanayiide çeşitli tedarik projelerine sistem katkısı sağlayan Havelsan, gücünü yeni projelerle güçlendiriyor.

Geliştirilen uçuş ve silah sistemleri simülatörleriyle Havelsan, askeri ve sivil kargo ve jet uçakları ile helikopterlerin de gözü kulağı olacak.
 
Programına aldığı simülasyon ve eğitim sistemleri ile Havelsan, askeri ve sivil alanlarda kargo uçakları jet uçakları ve helikopterler için son derece önemli sistemlerin yapımına da imza atması öngörülüyor.
 
Söz konusu uçak ve helikopterler için, yüksek FAA seviye uyumlu görev simülatörleri, tam uçuş simülatörleri, silah sistemleri simülatörlerinin geliştirilmesi de, Havelsan'ın üretim projeleri arasında yer alıyor.
 
Tamamen Türk mühendis ve çalışanları ile yerli teknoloji ile savunma sanayiinin güçlenmesine önemli katkı sağlayan Havelsan, bu üretim başarısı ile Türkiye'de sentetik taktik çevre üretimi, farklı bölgelerde kurulmuş simülatörlerin teknolojisi ile entegrasyonunu yapan tek şirket unvanını da elinde bulunduruyor.
 
Pilotların gözü kulağı olacak
 
Havelsan'ın sahip olduğu bu kabiliyetle geliştirdiği simülatörler ses, hareket, çevre görüntüsü, tehditler, taktik senaryolar, kokpit enstrümanları ile pilotlara, operatörlere gerçekçi bir görev uçuş eğitim ortamı sağlanması amaçlanıyor.
 
Bu sistemler sayesinde, pilotlar, operatörler, Havelsan tarafından geliştirilen simülatörlerle zamandan ve maliyet etkin bir şekilde kalkış, iniş, silah sistemleri, gece gündüz uçuş, acil durumlar, "kol uçuşu" eğitimleri de eksiksiz olarak yerine getirilebiliyor.
 
Geliştirip üretim programına aldığı tam uçuş simülatörlerinin yanında ayrıca kurumun eğitim simülatörleri konusunda bakım-onarım, işletme, modifikasyon, destek hizmetleri sağlayan Havelsan, verdiği lojistik hizmetlerinde eğitim sistemlerinin aylık kullanılabilirlik oranının da yüzde 100 olduğu ifade ediliyor.

cnnturk



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs