En Sıcak Konular

Ak Parti MHP'nin oyununa geldi ise...

11 Mayıs 2008 15:10 tsi
Cihan Paçacı: Adalet ve Kalkınma Partisi 339 milletvekili ile 70 milletvekili bulunan MHP'nin oyununa geldi ise bırakıp gitsin bu işi...

Partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılmak üzere Elazığ'dan karayolu ile Malatya'la gelen Paçacı, Malatya Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Paçacı, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş'dan Malatya çiftçisinin durumu hakkında bilgi aldı.

Basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da cevaplandıran Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Paçacı, MHP'nin başörtüsü konusunda AK Parti'yi oyuna getirdiği iddialarını değerlendirdi. Paçacı, "Yani eğer Adalet ve Kalkınma Partisi 339 milletvekili ile 70 milletvekili bulunan MHP'nin oyununa geldi ise bırakıp gitsin. Böyle bir şey söz konusu olmaz. Milliyetçi Hareket Partisi ilkeli bir partidir. Bırakın rakiplerine bu şekilde davranmayı Türkiye'nin meselelerine samimi bir şekilde, seviyeli bir şekilde çözüm üretmek için vardır. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi 339 milletvekili olmasına rağmen maalesef yerine getirememiştir." şeklinde konuştu.

Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun başörtüsünün eğitim hakkı olarak görülemeyeceği yönündeki açıklamaları ile ilgili ise Paçacı şunları söyledi: "O kendi görüşünü ifade etmiş. Herkes görüşünü net ve açık bir şekilde ifade edebilir. Bir başkası başka bir şey söyler. Onun şahsi görüşüdür. Bu konuda fazla birşey söylemeye gerek yok."

Dünyanın her yerinde tarımın devlet tarafından desteklendiğini belirten Paçacı, AK Parti döneminde ise çiftçiye hak etmediği bir muamelenin yapıldığını söyledi. Paçacı, "Hepiniz çok yakından hatırlarsınız 'Ananı al da git. Gözünü toprak doyursun' gibi sözler esas itibari ile AKP tarafından çiftçiye verilen desteğin en bariz göstergesidir. Çiftçimiz bu muameleyi hak etmemektedir." dedi.

Çocukluğum Malatya'da geçtiğini de vurgulayan Paşaçacı şunları söyledi: "Geçmişte burada bir Tekel tütün fabrikası, Sümerbank bez fabrikası ve şeker fabrikası vardı. Bunlar Malatya'nın sanayi dalında can damarlarıydı. Bugün tekel tütün fabrikası yabancılara satılmış. Sümerbank satılmış ve şeker fabrikası da satılmak üzere. Malatya dünyanın en verimli en leziz kayısılarını üreten çok özel bir coğrafyada kurulmuş. Çok büyük bir avantajı var. Kayısı aynı zamanda bir ihraç ürünü. Sadece kayısıya verilecek destek Malatya'yı değil Malatya'nın çevresini de Türkiye'nin ihracatını da çok olumlu etkileyebilir. Ancak geçmiş yıllardan bugüne geldiğimizde özellikle son 5 -6 yılda bu desteğin oluşmadığını görüyoruz."

cihan



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,578 µs