En Sıcak Konular

Yayınevi cinayetinin kilit ismi konuşacak

11 Mayıs 2008 14:19 tsi
Malatya'da Zirve Yayınevi cinayetin davasında kilit isim olan Emre Günaydın yarınki duruşmada dinlenecek.

Malatya'da Zirve Yayınevi isimli iş yerinde, biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesi davasının 6.sı 12 Mayıs Pazartesi günü görülecek. Geçen duruşmada sorgusu yarım kalan Salih Gürler'in sorgusuna devam edilecek ve olayın kilit ismi Emre Günaydın dinlenecek.

Şimdiye kadar dinlenen 4 sanık, olayı Emre Günaydın'ın baskısı ile gerçekleştirdiklerini iddia etmişlerdi. Konu hakkında sadece Emre Günaydın'dan duydukları bilgileri olduğunu ve her şeyi Emre Günaydın'ın planladığını ileri sürmüşlerdi. Bu duruşmada dinlenecek Emre Günaydın'ın vereceği bilgilerin olayın aydınlanmasında önemli rol oynayacağı belirtiliyor. Duruşmanın öğleden önceki bölümünde Salih Gürler'in yarım kalan sorgusunun tamamlanması, öğleden sonra ise Emre Günaydın'ın sorgusuna başlanması bekleniyor. Emre Günaydın'ın susma hakkını kullanmaması durumunda yarım günde tamamlanması mümkün olmayan sorgunun geç saatlere kadar devam etmesi veya bir gün sonraya bırakıp tamamlanıncaya kadar sürdürülmesi bekleniyor.

Bir önceki duruşmada mahkeme heyeti, Emre Günaydın'ın doğum tutanağı ile anne, babası ve kardeşlerini bir arada gösterir aile nüfus kayıt tablosunun varsa dayanak belgesi ile birlikte istenmesine karar verdi. Avukat İbrahim Kalı tarafından cinayetten önce Zirve Yayınevi'ne karşı bir saldırı olacağına ilişkin ihbar mektubunun aslının kendilerine verilmesi talebi reddedildi. Otopsi fotoğraflarının verilmesine ilişkin istemin delil olanın fotoğraf değil otopsi raporu olması göz önüne alınarak reddine karar verildi. Sanıklar Salih Gürler, Emre Günaydın, Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım'ın sim kartını kullandığı telefonların kime ait olduğu ve bu telefonlarda kullanılan hatların kime ait olduğu ve görüşme dökümlerine ilişkin istemin reddine karar verildi.

Yine mağdur avukatlarının İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma sürecinde emniyet görevlilerinin disiplin suçuna ilişin eylemleri bulunup bulunmadığı yönündeki raporun bu dosyaya getirtilmesine ilişkin hususun yargılama konusu eylemler ya da sanıklarla ilgisi kurulamadığından reddine karar verildi. Mahkeme duruşmada öğrenilen sim kart şifresine göre Abuzer Yıldırım'ın emanetteki telefonun bir bilirkişiye tevdii ile telefon defteri kısmı, mesaj içerikleri ile varsa görüntülerin dökümünün temininin istenmesine karar verildi. Sanık Cuma Özdemir müdafii ve sanık Salih Gürler müdafilerine bu oturum verilen ek savunma hususunda savunma hazırlamak üzere önümüzdeki oturuma kadar süre verilmesine karar verildi. Mahkeme dosyadaki iletişim kayıtlarına ilişkin CD örneklerinin incelenmek üzere taraf vekil ve müdafilerine verilmesi uygun buldu. Zirve Yayınevi vekilinin emanetteki kendilerine ait eşyaların iadesi isteminin kabulüne, eşyaların kendilerine iadesine karar verildi.

OLAY

18 Nisan 2007'de Malatya'da Zirve Yayınevi'nde Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüş, polis, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım'ı (19) olay yerinde yakalamıştı. Olaydan sonra pencereden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın ise tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

dunyabulteni



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,868 µs