En Sıcak Konular

Olmert'ten Hamas'a roket suçlaması

11 Mayıs 2008 11:59 tsi
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, dün Gazze Şeridi'nden yapılan roket saldırılarından Hamas'ı sorumlu tuttu.

Olmert, haftalık olağan bakanlar kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi ile yeniden gerilen duruma değinirken, "Ya bir şeyler yatışacak ya da İsrail tüm gücüyle onları yatıştıracak" dedi. Olmert, "Gazze'de olan biten her şeyden Hamas'ı sorumlu tutuyoruz, her şeyin mesulu olacaklar. Bu olanların böyle devam etmesine seyirci kalmaya devam etme gibi bir niyetimiz yok" diye konuştu.

Cuma günü Gazze Şeridi ile sınır yakınlarındaki Kfar Aza'da, bir İsrailli sivilin, Hamaslı militanlarca atılan havan mermisi sonucu ölmesi üzerine İsrail hava kuvvetleri de Gazze'ye hava saldırısında bulunmuş ve düzenlenen iki ayrı füze saldırısında 5 Hamas militanı ölmüş, 4'ü de yaralanmıştı.

Dün de Gazze Şeridi'nden Hamaslı militanlarca en az 22 roket saldırısı yapıldı.
Roketlerden biri Sderot'da, daha önce de roket saldırılarına uğrayan Sapir Yüksek Okulu'na, biri bir yeşivanın (din okulu) yakınına, diğeri de yakındaki bir çiftliğin sulama borularına zarar vermiş, saldırılarda 5 kişi hafif yaralanmıştı.

OLMERT HAKKINDAKİ SORUŞTURMA

Öte yandan İsrail Başbakanı, Yahudi asıllı bir Amerikan vatandaşından rüşvet aldığı iddialarıyla ilgili olarak da hakkında yapılan soruşturmaya çok kısaca değindi ve polisin ve Kamu Savcılığının işlerini sorgulamak durumunda olmadığını kaydetti.

Olmert'in bakanları ve kabine üyeleri, başta İçişleri Bakanı Meir Şetrit, Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz ve Toplu Konut ve Bayındırlık Bakanı Ze'ev Boim, Olmert'e büyük destek verdiler. Mofaz, Başbakanın, diğer İsrail vatandaşları gibi, "suçluluğu kanıtlanana kadar masum olduğunu" belirtti ve Olmert'in perşembe gecesi düzenlediği basın toplantısındaki sözlerinin açık olduğunu kaydetti.

İsrail İç Güvenlik Bakanı Avi Dichter de bakanların, polisin ve Kamu Savcılığının görevleri konusunda konuşmaması gerektiğini, bunların hepsinin profesyonelce kendi işlerini yaptığını ifade etti.

İsrail koalisyonu ortaklarından Şas partili bakanlar da haftalık kabine toplantısında Olmert'e destek çıktı. Şas Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Eliyahu Şiyai, bu ortamda konuşmanın gereği olmadığını belirterek, "Konuyla ilgili soruşturma bitene kadar sabırla bekleyip, gelişmeleri görelim" diye konuştu. Yişai, roket saldırıları ve Lübnan'daki durumla ilgili herhangi bir karar alınmamasının kendisini daha fazla ilgilendirdiğini de ifade etti.

Şas partili, din işlerinden sorumlu bakan Yitzak Cohen de Başbakanın bu aşamada görevinden ayrılmasının gerekli olmadığını kaydetti.
Olmert'in ve aynı olay nedeniyle çeşitli defalar polis tarafından sorguya alınan yardımcısı Şula Zaken'in avukatlarının, Kudüs Bölge Mahkemesinin, Olmert'e rüşvet verdiğini iddia eden "Morris Moşe Talansky'nin sorgulanmasına izin veren kararına karşı temyize başvurmak için İsrail Adalet Yüksek Mahkemesine gitmeleri bekleniyor.

hurriyet



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,102 µs