En Sıcak Konular

Çocuğa hileli sigortaya inceleme!

11 Mayıs 2008 10:49 tsi
Reklam ajanslarının reklam filmlerinde çalışıyor gösterip, ailelerden bin YTL'ye varan ücret karşılığı çocukları sigortalı yaptıkları tespit edilmesi üzerine polis inceleme başlattı.

Antalya'da 0-15 yaşında 15 bin çocuğun aileleri tarafından sigortalı yaptırıldığı bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Antalya'da 1 Ocak-30 Nisan tarihlerin arasında 75 bin kişinin yeni işe girişi bildirildi. PTT aracılığıyla da günde 2 bine yakın yeni işe giriş bildirgesi geldiğini ifade eden yetkililer, bunlarla birlikte yeni işe girişlerin 100 bini aşacağını belirttiler. Yeni işe girişler arasında, yeni sosyal güvenlik kanunundan etkilenmemeleri ve erken emekli olmalarını sağlamak amacıyla aileleri tarafından bir iş yerinde çalışıyormuş gibi gösterilerek, sigorta kaydı yaptırılan 0-15 yaş arası 15 bin çocuk bulunduğu belirlendi.

-POLİS İNCELEME BAŞLATTI-

Edinilen bilgilere göre, Antalya'da bazı reklam ajanslarının reklam filmlerinde çalışıyor gösterip, ailelerden bin YTL'ye varan ücret karşılığı çocukları şirkette oyuncu statüsünde gösterip, sigortalı yaptıkları tespit edildi.

Yetkililer, bazı reklam ajanslarının daha fazla çocuk sigortalı yaptırmak için afişler bastırıp kampanyalar düzenlediklerinin saptandığını kaydettiler Antalya'da bir reklam ajansının en az bin çocuğu sigortalı gösterdiği öne sürüldü.

Şikayet üzerine, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, reklam ajansı işverenleri ve ailelerle ilgili ''sahtecilik'' suçlarından inceleme başlattığı öğrenildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) da çocukların, eski yasa hükümlerinin olanak sağladığı haklardan yararlanabilmeleri amacıyla sigortalı olarak çalışıyor gibi gösterilmeleriyle ilgili inceleme ve soruşturma başlatacak.

SGK yetkilileri, yapılan incelemelerde çocukların ''fiilen çalışan'' olmadığının tespit edilmesi halinde hem işveren hem de çocukların aileleri hakkında ''sahtecilik'' suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağını açıkladılar.

AA
 



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs