En Sıcak Konular

'Dış güçler AKP için harp ediyor'

10 Mayıs 2008 20:52 tsi
'Dış güçler AKP için harp ediyor' “Türkiye'ye Yönelik Tehdit ve Tehlikeler” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Savaş, dış güçlerin Türkiye üzerinde çeşitli oyunlar oynadığını ve iktidarın da buna zemin hazırladığını söyledi. Savaş yapılan harbi şöyle anlattı...

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, “Dış güçler ve onların uzantısı AK Parti'nin kapatılmaması için adeta harp ediyorlar” dedi.

Ulusal Eğitim Derneği Samsun Şubesi tarafından, Atakum Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenen, “Türkiye'ye Yönelik Tehdit ve Tehlikeler” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Savaş, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumun, Kurtuluş Savaşı öncesindeki duruma benzediğini ileri sürdü.

Dış güçlerin Türkiye üzerinde çeşitli oyunlar oynadığını ve iktidarın da buna zemin hazırladığını bildiren Vural Savaş, Toplum'da bilgi kirlenmesi yaşadığını ve toplumun medya ve basın kanalıyla yanıltıldığını kaydetti.

Türkiye'de insanların yoksullaşmasına rağmen, ekonomik göstergelerin iyi olarak ortaya konulmaya çalışıldığını belirten Savaş, “Ancak doğru sorular sorarak gerçeğe ulaşabiliriz” diyerek, vatandaşlardan olaylara sorgulayıcı açıdan bakmalarını istedi.

İktidarın yaptığı yasal düzenlemelerle Türkiye'yi ABD ve AB'ye bağımlı hale getirdiğini savunan Vural Savaş, pek çok gelişmiş ülkenin yasalarında olmayan düzenlemelerin Türkiye'de yapıldığını anlattı.

AK Parti'ye açılan kapatma davasına da değinen Savaş, AK Parti'nin seçimi kazanması için destek veren dış güçlerin, bugün AK Parti'nin kapatılmaması için mücadele ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Dış güçler ve onların uzantısı AK Parti'nin kapatılmaması için adeta harp ediyorlar. Bunun siyasi nedenlerinin yanı sıra, ekonomik nedenleri de var. AK Parti'nin iktidar olduğu dönemde Türkiye'de sıcak para hareketleri rekor kırdı. Dünyanın hiç bir yerinde sıcak paranın vergisiz kazanç elde etmesi ve ülkeyi soyması mümkün değildir. Türkiye'de 2002 yılında 4-5 olan dolar milyarderlerinin sayısı, bugün 30'u aştı.”

Türkiye'den çok daha zengin olan Japonya'da bile Türkiye'deki kadar dolar milyarderi olmadığına işaret eden Vural Savaş, Türkiye'de bütün üreten kesimlerin satın alma gücünün en az yarıya düştüğünü kaydetti.

AK Parti'nin kapatılması için pek çok neden olduğunu iddia eden Savaş, “AK Parti Çoktan Kapatılmalıydı” kitabından alıntı yaparak, “Sadece laiklikle ilgili davranışlarından değil, sadece AB Müzakere Çerçeve Belgesi'nin 10. maddesini dahi kabul etmeleri, parti kapatma nedenidir” dedi.

Emekli Tümgeneral Osman Özbek de konuşmasında, “AB, (parti kapatılmasın demiyor, AK Parti kapatılmasın) diyor” diyen Özbek, İşçi Partisi'nin genel başkanı ve bazı partililerin tutuklanmasına ses çıkarılmadığını, buna rağmen AK Parti'nin kapatılması söz konusu olduğunda demokrasiden bahsedildiğini ifade etti.

hürriyet

 



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs